Nakon što je saopštio da je pozitivan na korona virus, prema Novaku Đokoviću krenule su salve kritika.

Nije mali broj onih koji su "sasuli drvlje i kamenje" na najboljeg svetskog tenisera i idejnog tvorca "Adria toura", ali nije zanemarljiv broj ni onih koji su stali u njegovu odbranu.

Učinili su to Rišar Gaske, Nikola Pilić, Goran Ivanišević, Dino Rađa, a pridružio im se i najbolji teniser BiH Damir Džumhur, učesnik prvog turnira u okviru jadranske turneje, u Beogradu.

"Svi smo saznali vest da je Novak Đoković pozitivan na korona virus. Ovom prilikom mu želim brz oporavak i mogu samo da potvrdim njegove reči kako je sve radio čistog srca i sa željom da pomogne svim igračima. Znam koliko se Nole bori za sve tenisere sveta i zaista mi je žao što se jedna lepa priča na ovakav način završava", naveo je Džumhur.

Nakon informacija da su korona virusom zaraženi, pre svega, Grigor Dimitrov i Novak Đoković, otkazane su manifestacije u Banjaluci (3. i 4. jul) i Sarajevu (5. jul). 

"Svestan sam da ovo utiče i na moj meč sa Novakom, koji je planiran za 5. jul, a koji se neće dogoditi, ali to ne znači da Nole u budućnosti neće posetiti moj grad. Znam da ima veliku želju da dođe u Sarajevo i to će se, verujte mi, pre ili kasnije desiti. Najbitnije je da Nole ozdravi i da sve prođe u najboljem redu, a biće vremena za tenis. Takođe, želim brzo ozdravljenje svima koji su zaraženi", rekao je najbolji teniser Bosne i Hercegovine.

Džumhur se testirao nakon što je bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je nastupao na oba turnira u Beogradu i Zadru, na društvenim mrežama napisao da je inficiran korona virusom.

Na sreću, nalaz tenisera iz BiH bio je negativan, a test će, kako je saopštio njegov PR tim, ponoviti za nekoliko dana.