Veliki pehar za mladu Poljakinju. Iga Švjontek je pobedom nad Sofijom Kenin stigla do prve grend slem titule u karijeri.

Neočekivano finale nije donelo mnogo uzbuđenja jer je teniserka iz Poljske, iako nema previše iskustva, rutinski izašla na kraj sa Amerikankom.

IGA ŠVJONTEK - SOFIJA KENIN 2:0 (6:4, 6:1)

Prvi set je doneo rezultatsku neizvesnost, pa smo tokom njega videli čak pet brejkova i dva povratka u meč Sofije Kenin. Amerikanka ruskog porekla je dva puta prepuštala prednost rivalki, između ostalog i ubedljivih 3:0 na početku meča, ali je sve do poslednjeg gema u setu uspevala da se vrati.

U drugom setu nije bila ni blizu. Švjontek je, verovatno malo i zbog euforije, izgubila svoj servis u prvom gemu, ali je zatim osvojila šest uzastopnih gemova u finalu!

Impresivan učinak devojke koja ima tek 19 godina i najmlađi je osvajač Rolan garos u singl konkurenciji još od Rafaela Nadala, njenog omiljenog tenisera. Svaka čast, Iga!

Teniserka iz Poljske planira da i u narednim godinama bude dominantna na šljaci u Parizu, a njen idol će sutra u finalu protiv Novaka Đokovića pokušati da stigne do 13. titule na ovom turniru!

Poljska teniserka nikada ranije nije stigla dalje od četvrtog kola na grend slem turniru. Ona je u Pariz došla kao 54. teniserka sveta, a osvajanje bodova na šljaci joj je donelo napredak od čak 37 pozicija. Na narednoj listi će biti 17. reket sveta.

undefined Iga Švjontek stigla do titule!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.