Novak Đoković je uspeo da se plasira u 4. kolo Australijan opena, ali tek posle gladijatorske borbe sa Tejlorom Fricom i povredom mišića.

Najbolji teniser sveta je slavio posle pet setova, ali je posle meča istakao da nije siguran da će biti spreman za naredni meč.

Đoković je poveo 2:0 protiv Amerikanca i činilo se da kontroliše meč, kada se desilo jedno proklizavanje nakon kojeg je morao da traži medicinski tajm-aut.

Od tog trenutka je postalo jasno da je Novak povređen i da ne može da igra na svom maksimumu, pa je i Fric bio blizu da ostvari potpuni preokret - stigao je do 2:2 u setovima, ali Đoković je uspeo da pronađe igru u petom setu za plasman u osminu finala.

Ipak, nakon meča je na društvenim mrežama posebnu pažnju privukao Đokovićev video snimak koji je postavio rano jutros po srednjeevropskom vremenu, pre meča protiv Frica.

Đoković se pohvalio takozvanom "vazdušnom jogom", na kojoj se istezao u pozama koje zahtevaju da osoba praktično visi zavezana, a u jednoj pozi je Novak završio i naglavačke.

No, izgleda da ni joga nije mogla da pomogne Novaku u nezgodnoj situaciji i klizanju na terenu, koje je dovelo do, čini se, pucanja mišića, ako je verovati Đokovićevoj prvoj proceni.

Ostaje da se vidi šta će se dešavati u naredna dva dana po pitanju njegove povrede...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.