Novak Đoković će se u drugom kolu Vimbldona sastati sa starim poznanikom Kevinom Andersonom, protiv koga je igrao čak i u finalu 2018. godine, može da se kaže da su bili dobri prijatelji, međutim sada su i više od rivala.

Anderson je član Saveta igrača ATP, organizacije iz koje je Đoković istupio i osnovao PTPA, a između kojih trenutno vladaju ozbiljne tenzije.

Đoković je zbog 30-godišnjeg plana ATP, koji spremaju uskoro da usvoje, održao vanrednu konferenciju za medije pred Vimbldon i poručio da ga brine što "nisu dovoljno transparentni", kao i da njegova organizacija PTPA želi da bude otvorenija prema teniserima.

To je stiglo i do Andersona koji je u najavi duela, koji će biti više od teniskog meča, uspeo da "pecne" i Đokovića koji mu na to sigurno neće ostati dužan.

"U pitanju je vrlo delikatan balans, jer ako pogledate svaku organizaciju na svetu, predstavnici pokušavaju da donesu najbolje odluke za širu grupu ljudi. Neke informacije jednostavno ne možete da delite sa čitavom grupom igrača. To ne bi onda funkcionisalo. Tenis u smislu poverljivosti i privatnosti, čini se da ništa ne stoji na tom putu", iznenadio je Južnoafrikanac.

"To je i razlog zašto su pojedine informacije osetljive, jednostavno, ne možete da ih delite sa većom grupom igrača".

Anderson brani organizaciju u kojoj je dobio upravo Đokovićevu fotelju, pa ne iznenađuje što je brani, možda i preko granice dobrog ukusa, stavljajući igrače u drugi plan.

Novak Radenković.
Profimedia 

"Što se tiče moje uloge u Savetu - mogu da kažem da svi mi ulažemo dosta vremena da predstavljamo igrače najbolje što možemo. Mnogo smo pričali o komunikaciji, imate mnogo ljudi na Turu koji su dobrodošli u smisli da razgovaraju i objasne što je moguće više igračima kako stoje stvari. Otuda mislim da nije fer reći kako nema transparentnosti. Neke informacije su privatne i neko drugi će na to gledati sasvim drugačije", rekao je Anderson i zaključio:

"Mislim da je bitno da se igrači razumeju. Komunikacija je važna, prvi sam svestan toga i mislim da je to dvosmerna ulica".

Meč se igra u sredu, a Vimbldon će nešto kasnije saopštiti i tačan termin.