Srpske teniserke pred put u Tokio obratile su se javnosti i iznele su očekivanja.

Najpre je Nina Srtojanović obradovala izjavom da postoji mogućnost da igra u miks dublu sa Novakom Đokovićem, a ostale dve predstavnice pune optimizma krenule su na Olimpisjke igre.

Ženski teniski tim Srbije čine Ivana Jorović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, a predvodi ih selektor Dušan Vemić. One će se u Tokiju pridružiti selektoru muške teniske reprezentacije Viktoru Troickom i Miomiru Kecmanoviću, koji su u glavni grad Japana doputovali u nedelju. Naknadno će im se pridružiti i Novak Đoković.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje Ivana Jorović je istakla da ima jasne ciljeve na Igrama.

"Ponosna sam što sam deo ovog tima. Ja na put volim da idem sa visokim ciljevima, tako da u dogovoru sa svojim timom zacrtali smo ciljeve. Nadam se najboljim rezultatima", optimistična je Jorović koja prvi put ide na Olimpijske igre.

Posle Rija 2016. godine, Aleksandra Krunić putuje na svoje druge Igre.

"Ne volim da putujem sa očekivanjima, svi mi sanjamo medalje. Jako bih volela da igram singl. Kao što je i Nina rekla, daćemo sve od sebe da Srbiju predstavimo što bolje. Iako sam već bila na Igrama, biću jednako fascinirana kao devojke. Nadam se da ćemo imati prilike da bodrimo i naše ostale sportiste" istakla je Aleksandra koja će igrati dubl sa Ninom Stojanović, ali postoji šansa da Srbiju predstavlja i u singlu što će se znati na licu mesta.