Nedostajalo je tako malo pa da stigne još jedna pobeda za Srbiju! Naši teniski reprezentativci su bili maksimalni prvog dana sve do tog meča ženskog dubla, a onda ipak poraz koji će boleti.

Srpski dubl tandem Nina Stojanović - Aleksandra Krunić nije uspeo da stigne do trijumfa na startu Olimpijskih igara, pošto su ih uprkos meč loptama savladale Ksu Jifan i Žaoksuan Jang - 1:2 (6:4, 4:6, 16:18).

Ogromna drama viđena je na meču u kojem su Srpkinje prve osvojile set. Bio je rezultat 6:4 za naše devojke uz osvojen brejk već u prvom gemu meča, a onda su u desetom naše devojke morale da spasavaju brejk lopte.

U drugom setu su ipak poklekle i to u finišu, rezultat je ovoga puta bio 6:4 za Kineskinje, a onda je usledio super taj-brejk ne bi li se rešilo pitanje pobednika.

I tada smo imali prilike da vidimo veliku dramu. Iako se super taj-brejk igra do 10 poena na razliku, Kineskinje su slavile 18:16, a nađe devojke nisu uspele da iskoriste jednu od dve meč lopte.

Praktično, Krunićeva i Stojanovićeva su na drugoj meč lopti koju su imale već bile proslavile pobedu, ali se tek sa zakasnelom reakcijom čula odluka linijske sudije da je lopta ipak bila u autu.

Kineskinje su izdržale, Srpkinje su spasile čak šest meč lopti, ali ne i sedmu, pa će tako Jang i Ksu igrati u drugom kolu ženskog dubla u Tokiju.

Prava šteta... Ranije u subotu, Nina Stojanović je upisala pobedu u singlu, kao i Novak Đoković protiv nedoraslog Bolivijca, dok je i Miomir Kecmanović imao uspešan debi na Olimpijskim igrama.