Najbolji teniser sveta slavio je u prvom kolu teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju protiv Bolivijca Uga Delijena, a nakon meča izneo je svoje utiske.

Novak Đoković glavna je zvezda na Igrama, svi žele fotografiju sa njim, a njega sve to samo dodatno motiviše da nastavi pohod na dugo sanjano olimpijsko zlato.

"Osećam se dobro, vrlo motivisano i veoma nadahnuto što sam ovde u Tokiju. Činjenica da nema gužve nije idealno, ali ima puno pozitivnih stvari poput boravka u olimpijskom selu i gledanja kako drugi sportisti vežbaju, kako se oporavljaju i razgovaraju i razmenjuju iskustva, veoma je inspirativno", istakao je raspoloženi Novak za "Eurosport".

Ipak, nijedan turnir nije isti kada na njemu ne igraju dva najveća Novakova rivala, Rafael Nadal i Rodžer Federer,

"Da, drugačije je bez Rodžera i Rafe. U prošlosti nije bilo mnogo turnira bez Rafe i Rodžera, ali dolazi mlada generacija gde ima puno igrača koji su veoma dobri, imaju puno kvaliteta, poput Medvedeva, Citsipasa i drugih. Za mene je važno da budem fokusiran svakog dana i da pokušam da dam maksimum", zaključio je Đoković.

Dok Nadala i Federera nema, srpski as koristi priliku da im "ukrade" još po neki rekord. Trijumfom protiv Delijena Novak je prestigao španskog i švajcarskog asa po procentu pobeda.

Počelo je sjajno, neka se nastavi u istom ritmu.