Novak Đoković je prošle godine osnovao PTPA organizaciju pošto nije uspeo da se izbori za veća prava igrača kroz ATP, a od tada kao da je svima "trn u oku" pošto nikada nije bio kritikovaniji.

Bez obzira što se njegov teniski sindikat bori da slabije rangirani teniseri dobiju veće premije, postoje oni koji smatraju da je napravio razdor u "belom sportu", odnosno da je bilo bolje da se nije mešao. Tu su onda i oni koji traže "dlaku u jajetu" kako bi dokazali da Đoković to ne radi za dobro tenisera ili teniserki...

Tako je tokom vanredne konferencije pred Vimbldon najviše pričao o ženama u svojoj organizaciji, američki novinari su zahtevali da čuju ko je sve uključen, a iako je Đoković dao konkretne odgovore - to mnoge nije zanimalo.

Sada se oglasila i legendarna Bili Džin King kojoj se ne dopada PTPA, delom je označivši čak i kao seksističku.

"Nisu pričali sa mnom, tako da ne znam u kom pravcu razmišljaju", kazala je Bili Džin King za "Njujorker" na pitanje zašto u samoj organizaciji PTPA nema žena.

"Kada sam bila na Vimbldonu - zapitkivala sam ljude, ali kao da niko nije znao. Definitivno su popravili veb-sajt, tu je i politički korektan jezik. Ipak, oni pričaju o ženama samo kada ih nateraju, kada su pod pritiskom. To nije dovoljno dobro. Imaju dosta uticaja, imaju novca...", kazala je legendarna teniserka i dodala:

"Đoković će biti najveći ikada, što je važno takođe. Ali, ne znam koliko ljudi želi da ga prati i podrži".

Bili Džin King je rekla i da je davno imala ideju da se stvori zajednička asocijacija, tenisera i teniserki, kao i da će ostati pri tome u budućnosti, dodavši da "muškarci ne brinu preterano o ženama".

"To se odnosi i na ovu novu organizaciju", dodala je ona.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.