Ovogodišnji Završni masters igra se u Torinu, a nekadašnji teniser na neverovatan način je omalovažio sve učesnike - osmoricu najboljih na svetu u ovom trenutku.

Švajcarac Marko Rose rekao je da igrače u Torinu "niko neće da gleda".

Na završnom turniru godine neće biti Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a nekadašnji saigrač Švajcarca u Dejvis kup reprezentaciji istakao je da ne pamti kada je spisak učesnika na turniru bio lošiji.

Rose - koji je nedavno slučajno priznao da je Đoković bolji od Federera - na surov način je komentarisao činjenicu da nema velikih grend slem šampiona, iako za to učesnici turnira nisu uopšte krivi.

"Postoje nova lica, i istina je da bi moglo da bude lepo, ali da li ste videli Kaspera Ruda na grend slemu", zapitao se Rose, aludirajući da Norvežanin nikada nije otišao dalje od osmine finala na grend slemovima.

Švajcarac je rekao i šta publika želi, iako je njegov argument objektivno pogrešan.

"Šira javnost želi da vidi Nadala, Federera, Mareja, Stana Vavrinku. Ne momke koji su došli ovde osvajanjem ATP 250 turnira. Daleko smo od velikog i uzbudljivog takmičenja koje se poslednjih godina igralo u Londonu. Iskren da budem, ne sećam se završnog Mastersa sa tako slabom ponudom", rekao je Rose, zaboravljajući da pomene da se igrači poput Mareja i Vavrinke nalaze daleko od društva najboljih tenisera.

U Torinu će učestvovati samo dvojica grend slem šampiona, Novak Đoković i Danil Medvedev.

"U jedno vreme su tu mogli da budu Lendl, Edberg, Keš, Beker, Konors… Zatim Sampras, Agasi, Beker, Edberg, Kurije. Čak i 2001. i 2002, u godinama tranzicije, spisak učesnika je bolje delovao", kaže olimpijski šampion iz 1992. godine.

On je prokomentarisao i uspeh Đokovića u Parizu, istakavši da je Srbin prvi favorit i u Torinu.

"Ono što je postigao povratkom da osvoji Pariz je monstruozno. Ali svaki turnir je nova avantura. Završni masters je drugačiji i komplikovaniji", rekao je Marko Rose.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.