Novak Đoković ispisuje nove stranice istorije iz godine u godinu. Ono što mu polazi za rukom je zaista neverovatno.

Juri srpski igrač pehar na završnom Mastersu u Torinu, startovao je pobedom protiv Kaspera Ruda, a posle tog meča je već dobio jedan trofej.

Naime, uručen mu je pehar namenjen igraču koji godinu završava na prvom mestu ATP liste. Učinio je to sedmi put i tako oborio novi rekord. Prestigao je Pita Samprasa koji je šest puta to učinio. Čoveka koji mu je idol i o kome je Novak često pričao.

Sada su se stvari okrenule, sada je Sampras taj koji se divi Novaku.

"Sedam godina je bio prvi. Osvojio je 20 grend slemova, verovatno u ovom trenutku nije svestan svega, postaće tek kasnije. Dominirao je u eri u kojoj su još dvojica velikana Rodžer Federer i Rafael Nadal i u isto vreme se izborio sa novom generacijom igrača", rekao je Sampras.

Ovako je izgledao Novakov prvi meč u Torinu:

Profimedia Novak Đoković

Čuveni Amerikanac je zatim izgovorio ono što mnogi misle.

"Novak je najbolji teniser svih vremena. Ono što je uradio u poslednjih 10 godina je za mene jasan znak. Grend slemovi, sedam godina na prvom mestu, pregršt titula sa Mastersa i drugih turnira. Zaista neverovatno."

Nastavio je da hvali Noleta.

"Nema dovoljno prideva koje mogu da iskoristim. Novak je spreman da se promeni, uči stalno nešto novo o sebi, konstantno se trudi da bude bolji. Impresioniran sam njegovom transformacijom. Bio je veoma talentovan mlad sportista, mentalno ne toliko snažan i onda je postao ovo što je danas. Super je tako nešto videti, uživanje je gledati ga. Mislim da niko nikada neće uspeti sedam puta da završi godinu kao prvi."

Na kraju je napravio poređenje između tenisa i drugih sportova.

"Za razliku od timskih sportova, u tenisu ste sami na terenu. Ako vam ne ide, nema nikoga da vas zameni. Nema trenera da vam kaže šta treba da uradite. Teniseri zbog toga moraju da budu kompletni. Takođe, morate da imate taj stav i želju da ostanete prvi. Neophodno je da to hoćete i da vam smeta kada je neko drugi na tronu. Smatram da Novak ima upravo to", zaključio je Sampras.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.