Srbija je povela 1:0 protiv Čilea u meču 2. kola A grupe ATP kupa posle teške pobede Filipa Krajinovića nad Alehandrom Tabilom.

Skoro dva i po sata je trajao taj okršaj, a koliko je Krajinoviću bilo stalo da pobedi u Sidneju, pokazuje i da je jedva dočekao da se prisutnim navijačima obrati na srpskom jeziku!

Krajinović je slavio posle dosta muka nad 139. teniserom sveta, a onda je na pitanje novinara na engleskom rekao da ima samo nešto prvo da poruči.

"Hvala vam puno, mnogo mi znači ovo. Hvala što ste došli, hvala što ste me bodrili, digli ste me iz mrtvih. Idemo dalje, hvala još jednom", poručio je Krajinović na srpskom prisutnim navijačima, koji su ga ovacijama pozdravili zbog ovakvog poteza.

Potom je Krajinović prešao na odgovaranje na engleskom.

"Da, kontrolisao sam meč, ali odjednom je počeo da igra bolje, pogađao je neke neverovatne drop šotove. Ja sam se malo stegao. To je veliki pritisak kad igrate za Srbiju. U trećem setu sam bio blizu da završim, ali je on pronalazio dobre servise."

Krajinović je jedini igrač na ATP kupu koji je upisao sve tri pobede (dve u singlu i dubl).

"To zvuči sjajno. Ponosan sam što pobeđujem, to mi znači na početku godine i dobro je dobiti samopouzdanje."

Srbija je pre dve godine osvojila prvi ATP kup, a voditelja je zanimalo da li su sada bez Novaka Đokovića spremni da tako nešto ponove.

"Nadamo se da možemo! Daćemo sve od sebe i idemo meč po meč, pa ćemo videti", rekao je Filip Krajinović.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.