Talentovani španski teniser Karlos Alkaraz održao je lekciju duplo starijem sunarodniku Rafaelu Nadalu i plasirao se u polufinale mastersa u Madridu gde ga čeka Novak Đoković!

Njih dvojica će u subotu na teren (od 16 časova), a videćemo kako će se Alkaraz nositi sa povredom zgloba koja ga je poremetila u drugom setu i donela izjednačenje Nadalu. Ipak, Alkaraz se "resetovao" i zaigrao ponovo kao u prvom setu i na kraju slavio 2:1 (6:2, 1:6, 6:3) posle dva sata i 15 minuta tenisa.

Alkaraz, kome je samo 18 godina, odigrao je savršen prvi set i namučio Nadala kao retko ko. Blistao je njegov servis, udarci su bili snažni, a nije previše ni grešio tako da je publika u Madridu ostala u čudu kako je uništio nacionalnog heroja za 48 minuta i poveo 1:0 u setovima (6:2).

Talentovani teniser je počeo meč brejkom, potom se "trgnuo" iskusni Nadal i izjednačio, ali već od narednog gema i novog brejka - teniser iz Mursije je sve uzeo pod kontrolu.

nadal alkaraz
Profimedia 

Sve je išlo idealno za Alkaraza do trećeg gema kada se uhvatio za zglob posle jednog proklizavanja, evidentno je bilo da je to bilo bolno za njega, a potom mu je ukazana lekarska pomoć. Bandažirana mu je noga i vratio se na teren, međutim od tada ne igra tako sjajno i Nadal je u prednosti 3:1.


Potom je meč opet prekinut jer je nekome pozlilo na tribinama. Uskomešali su se svi na tribinama, nastao je muk, a Nadal i Alkaraz su zbunjeno gledali šta se dešava.

Nadal je hteo da se igra, na to je pristao i Alkaraz, na šta je objašnjeno da se sačeka medicinska intervencija i da navijač bezbedno napusti tribine. Jasno je da će se igrači "ohladiti" posle ovoga i da će morati ponovo da se zagreju, ali ovo je okolnost na koju ne mogu da utiču.

Meč je nastavljen posle desetak minut, a Nadal je potom potvrdio brejk i došao do izjednačenja u setovima. U pauzi između setva otišao je u svlačionicu gde mu se opet ukazivala pomoć.


Trebalo je vremena i vremena Alkarazu da zaboravi na povredu zloga, mučila ga je i šaka, ali kada se vratio na nivo iz prvog seta - Nadal nije imao odgovor. Neverovatno je kako je Karlitos igrao u tim trenucima i na kraju je "uništio" svog heroja koji će posle ovoga morati da se zamisli.

Dobro je poznato da je i Novak Đoković pratio meč...

"Gledaću taj meč opušten. Jedna stvar je sigurna: Sutra igram protiv Španca!", rekao je Đoković i izazvao aplauze španske publike koja je podeljena povodom duela "starog i novog talasa".

Ovo je inače treći duel Nadala i Alkaraza, a prethodna dva dobio je "Bik sa Majorke". Podsetimo, Novak Đoković nikada nije igrao zvanični meč sa Alkarazom, ali su odmerili snage pred početak turnira u Madridu i tada je talentovani Španac poručio da ga je "Nole razbio" dok nije prekinut trening.