Rafael Nadal i Novak Đoković sastaće se u četvrtfinalu Rolan Garosa, iako je malo falilo da ne dođe do ovog "klasika". Lako je Đoković savladao Dijega Švarcmana (3:0) i ponovo pokazao da je u izvanrednoj formi, dok je Nadal imao znatno više problema protiv Feliksa Ože-Alijasima.

Potrošio se pošteno, proveo je skoro četiri i po sata na terenu, a sve pošto je dan ranije do kasno u noć bodrio Real Madrid u Parizu u finalu Lige šampiona.

Zato je jasno da će mu biti poseban oporavak pred meč sa Novakom Đokovićem, koji će se igrati u utorak na "Šatrijeu", a Nadal poručuje da se priprema neće razlikovati mnogo u odnosu na neke druge mečeve. Čeka ga istezanje, rad sa fizioterapeutom, ali potom i analiza Novakove igre, pošto dugo nisu igrali.

Teško da postoje dvojica tenisera koji se bolje poznaju, sledeći meč će biti 59. epizoda njihova rivalstva, međutim ističe Nadal da dugo nisu igrali jedan protiv drugog.

"Ne znam još sto posto, nisam dugo igrao protiv Đokovića, dugo nisam igrao ovakve mečeve, skoro tri meseca, pa će ovo biti veliki izazov za mene. Novak je osvojio Rim, dobio je devet mečeva zaredom, ovde igra sjajno... Znam kakva je moja situacija i prihvatam je, boriću se i ne mogu da se žalim. U četvrtfinalu sam Rolan Garosu i mogu da uživam", kazao je Nadal, pa potom zabrinuo navijače sledećim odgovorom.

"Moja situacija je takva da nikad ne znam da li će mi sledeći meč na Rolan Garosu biti i poslednji. Naravno, prošao sam kroz patnju sa mojim stopalom i ne znam šta može da se desi u bliskoj budućnosti i ne znam šta može da se desi sa mojom karijerom, tako da samo mogu da uživam i borim se da živim san, a to je da igram tenis i da sam u završnicama turnira. Hoću sebi da dam šansu da sam tu".

Jedno je sigurno, Nadal će imati podršku na svojoj strani što se videlo odmah dok je Nadal davao izjavu, pošto su navijači zviždali na pomen imena Novaka Đokovića.

Nadamo se da će ga to motivisati kao i pre godinu dana na Rolan Garosu kada ga je Nole pobedio u polufinalu.

Anketa

Ko će pobediti u četvrtfinalu Rolan Garosa?