Dok svi gledamo ka Vimbldonu i čekamo nove pobede Novaka Đokovića, mladi srpski teniser Hamad Međedović je došao do prve ATP titule u karijeri.

On je u finalu turnira u Lidenšajmu bio bolji od kineskog tenisera Žižen Žanga i tako uspeo da kompletira sjajnu nedelju u kojoj je ranije tokom turnira savladao Marka Čekinata i Nikolasa Žarija. 

MEĐEDOVIĆ - ŽENG 6:1, 6:2 

Uspeo je Međedović da bukvalno pregazi svog rivala i savlada ga u rekordnih 49 minuta za prvi titulu i ogroman skok na ATP listi. On je osvojio veliki broj bodova i skočio za 132 mesta na ATP listi, pa će umesto 391. mesta koje ima danas od ponedeljka biti 263.

Ovo znači da će skočiti 132 mesta i pred turnir u Salcburgu će želeti da natavi sa ovakvim partijama kako bi nastavio da se probija. On je ranije snimljen kako trenira i sa Đokovićem, a trenutno je osmi srpski teniser po ATP rangu. 

Hamad ima 18 godina, rođen je u Novom Pazaru i do sada je u karijeri imao tri ITF titule osvojene ove godine, dve u Antaliji i jednu u Ulcinju. Ipak ovo mu je sada prvi veliki iskorak u ATP karijeri, a ove godine smo ga gledali i na Serbia Openu.