Posle Novaka Đokovića koji se povukao sa mastersa u Montrealu, sada je isto učinio i Rafael Nadal!

Turnir u Kanadi neće videti nijednog od osvajača sva tri grend slema ove sezone, a Španac se porukom oglasio i objasnio da se radi o povredi!

I dok je Đoković morao da otkaže takmičenje u Kanadi zbog toga što je u tu zemlju i dalje zabranjen ulaz nevakcinisanim stranim licima, Nadala muče druge stvari.

"Od mog odmora i kasnijeg povratka treninzima, ovih nedelja je sve prolazilo dobro. Pre četiri dan sam počeo da ponovo treniram i posle treninga, imao sam malu nelagodu koja je bila prisutna i danas", počeo je Nadal u objavi na Tviteru.

"Odlučili smo da ne putujemo u Montreal i da nastavimo sa treninzima bez prisiljavanja. Iskreno se zahvaljujem direktoru turnira Eugenu i celom njegovom timu na razumevanju i podršci koju su mi uvek ukazivali, a ni danas nije bio izuzetak."

"Nadam se da ću ponovo igrati u Montrealu, turniru koji volim i koji sam osvojio pet puta pred publikom koja me je uvek dočekivala s velikom ljubavlju. Nemam izbora nego da u ovom trenutku budem mudar i razmišljam o zdravlju", naveo je Nadal.

Naravno, ovakva odluka je posebno očekivana u svetlu toga da Nadal želi da na US openu kasnije ove godine napadne i 23. grend slem titulu u karijeri, posebno jer u Njujorku gotovo izvesno neće biti Novaka Đokovića.