Američka teniserka Serena Vilijams, jedna od najboljih igračica u istoriji ovog sporta, objavila je danas da završava igračku karijeru. Ona se nada da će ove sezone učestvovati na US Openu, ali je već sada jasno da posle toga neće igrati na teniskim turnirima!

Šokantnu odluku Amerikanka je donela nakon pobede u Torontu, svoje prve u poslednjih 14 meseci, samo nekoliko nedelja nakon što joj je pretilo potpuno brisanje sa WTA liste. Pod tim pritiskom pojavila se na Vimbldonu, gde stvari nisu išle glatko... Serena je poražena već u prvoj rundi, što je bio ogroman šok za ceo teniski svet!

"Ovo je najteža stvar koju sam mogla da zamislim. Ne želim da moja teniska karijera bude gotova, ali sa druge strane sam spremna za nešto novo. Nažalost, nisam bila spremna da osvojim Vimbldon ove godine i nisam sigurna da ću biti spremna za US Open. Želim da pokušam i biće zabavno", rekla je Serena.

Ovako je Serena izgledala pre 20 godina:

YouTube/screenshot/Jamie Owen Serena Vilijams 2002

Kao jedan od razloga za odlazak u penziju Serena Vilijams je navela više slobodnog vremena koje će moći da provodi sa ćerkom Olimpijom (5), ali i želju da još jednom postane majka. Serena i njen suprug Aleksis žele još jedno dete, što bi moglo da se dogodi već sledeće godine.

Inače, tokom impresivne karijere Serena Vilijams osvojila je 23 grend slem titule, kao i još 14 u dublu i dve u miksu. Prva na svetu bila je i u singl i u dubl konkurenciji, a sve njene uspehe teško je nabrojati. Kada se priča o najboljim teniserkama svih vremena, njoj su konkurencija samo Martina Navratilova i Štefi Graf.

A ovako je privukla pažnju prethodnog leta na jahti:

Profimedia PROFIMEDIA