Obezbeđenje prestižnog američkog turnira Sinsinati udaljilo je sa jednog meča žensku osobu, ogrnutu u veliku ukrajinsku zastavu. Ona je tako odevena došla da gleda duel Ruskinja Ane Kalinskaje i Anastasije Potapove i iako ni reč nije rekla, njen gest je bio više nego očigledan.

Ta osoba po imenu "Lola", koja inače živi u Americi, izazvala je pažnju teniserki i jedna od ruskih teniserki žalila se na nju kod sutkinje Morgan Lore, koja je prekinula meč i rekla joj da "nije lepo" to što radi. Lola joj je odgovorila da "nije lepo da se izvrši invazija na zemlju", posle čega su pripadnici obezbeđenja došli na tribine i rekli joj da mora da napusti svoje mesto ili će zvati policiju.

Prema navodima američkog novinara Bena Rotenberga, drugi gledaoci su stali u njenu zaštitu i isticati da ona nije uradila, ni rekla ništa što bi ometalo igrače, već je "samo sedela ogrnuta u zastavu". Ipak, ona je morala da napusti tribine i sa svojom prijateljicom, Ukrajinkom, potom je šetala kompleksom kada joj je prišao šef obezbeđenja turnira u Sinsinatiju.

"Izvukao je dokument sa pravilima Sinsinatija i rekao da je njena zastava veća od dozvoljenih dimenzija 45x45 centimetara. Naravno, to nije bio razlog zbog koje je započeo sukob, zato što je sutkinja reagovala na žalbu ruske teniserke na to šta ta zastava predstavlja. Takođe, svako ko je bio na tom turinru zna da su godinama isticane zastave te i sličnih dimenzija", napisao je novinar Njujork Tajmsa.

Obezbeđenje ju je potom otpratilo do njenog automobila, u kojem je ostavila zastavu, posle čega joj je dozvoljeno da se vrati na tribine. "Upitani za komentar, predstavnici Sinsinatija su prosto istakli pravilo o dimenzijama zastave", napisao je američki novinar.