Teniska reprezentacija Srbije eliminisana je iz Dejvis kupa već u grupnoj fazi, pošto je posle pobede Španije nad Južnom Korejom postalo jasno da naši igrači neće proći dalje. "Orlovi" su ostali na trećoj poziciji u grupi B iza Španije i Kanade, a bilo je poznato da nas samo čudo Južne Koreje vodi dalje.

Crvena furija" je rutinski izašla na kraj sa mnogo slabijim rivalom i već nakon singl mečeva obezbedila četvrtfinale. Prvi bod im je doneo Bautista Ahut savladavli Čang Honga (6:1, 6:3), da bi potom Alkaraz potvrdio pobedu trijumfom nad Kvonom (6:4, 7:6).

Podsetimo, Srbija je nastupila bez Novaka Đokovića i u prvom kolu poražena je od Španije (3:0), a potom je savladala Južnu Koreju (2:1), da bi trijumfovala i nad Kanadom identičnim rezultatom. Međutim, to nije bilo dovoljno da se obezbedi mesto među prve dve selekcije u grupi jer iz naše grupe dalje idu Španija i Kanada.

Završni turnir Dejvis kupa biće igran u Malagi od 22. do 27. novembra, a poznati su i parovi: Italija - SAD, Nemačka - Kanada, Španija - Hrvatska i Holandija - Australija.