Novak Đoković pred sam početak nove sezone pravi velike promene u svom timu! Nakon što se prošle godine posle velikih uspeha i mnogo sezona rastao sa Marijanom Vajdom, sada će prema pisanju "Sport kluba" promeniti fizioterapeuta sa kojim radi. 

Godinama se o njegovom zdravlju i oporavku starao Ulises Badio, a sada će navodno to mesto zauzeti Klaudio Cimalja. Badio je sa Novakom radio od maja 2017. godine, prvo zajedno sa Miljanom Amanovićem, a posle i samostalno. 

Mnogo je pomogao srpskom teniseru da reši svoje probleme sa laktom koji su ga dugo mučili, a Badio je bio u centru pažnje i na poslednjem Australijan openu na kome je Novak nastupao 2021. godine kada je upravo on svojim sjajnim radom omogućio Đokoviću da i pored teškog pucanja mišića stomaka osvoji titulu.

Twitter/9NewsAdel/Screenshot Novak Đoković trenira u Australiji

Ovaj argentinski stručnjak više neće raditi sa Novakom već će ga zameniti Italijan Klaudio Cimalja koji je bio sa Srbinom u Adelejdu na prvom treningu pred novu sezonu. On je profesor na jednoj akademiji u Torinu i fizioterapeut, a do sada je radio sa Brendonom Nakašimom, Janikom Sinerom i Milošem Raonićem.

Prvi turnir koji će Novak odigrati sa njim u timu je Adelejd koji se igra od 1. do 8. januara, a to će biti priprema za Australijan open koji kreće 19. januara.