Novak Đoković je i tokom finalnog meča Australijan opena protiv Stefanosa Cicipasa pokazao svoja najjača oružja. Impresivno je servirao, bolje nego na svim ranijim mečevima turnira, a ritern je ponovo bio u punoj snazi, kao i kroz celu karijeru. Upravo ta dva udarca izazvala su raspravu Patrika Muratoglua i Borisa Bekera, dvojice teniskih stručnjaka.

Muratoglu koji je punih 10 godina trenirao Serenu Vilijams hvalio je igru srpskog tenisera, a Boris Beker u prvi mah nije razumeo o čemu se tu radi. Nekadašnji Đokovićev trener, koji se jednom već izblamirao, morao je da upita kolegu da mu pojasni na šta je mislio, a Muratoglu je tada još jasnije pohvalio Đokovića.

"Tenis je sport u kojem je tenis jedan od najvažnijih udaraca. Osim ako igrate protiv Đokovića, onda to važi samo za njega", napisao je na Tviteru Patrik Muratoglu, legendarni teniski stručnjak. Na njegov komentar ubrzo se nadovezao Boris Beker, koji je svojevremeno bio Đokovićev trener i tokom tog mandata mnogo pažnje posvećivao baš servisu.

"Ja ne razumem šta si želeo da kažeš?", napisao je Beker i dobrio vrlo jasan odgovor od Cicipasovog bivšeg trenera. "On učini da tvoj servis ne izgleda nikako", napisao je Muratoglu, koji je tako želeo da pohvali Đokovićev ritern. Već godina se zna da je Novakov ritern jedan od najboljih udaraca na svetu, kao i da niko u istoriji tenisa nije ovako dobro vraćao servise protivnika - koliko god oni snažni bili.

Upravo je ritern jedan od glavnih Đokovićevih aduta u impresivnoj karijeri. Tokom više od 15 godina igranja na najvišem nivou srpski teniser je izgradio impresivnu karijeru i u brojnim kategorijama nadmašio Andrea Agasija, Pita Samprasa, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i ostale tenisere koji su se pre njegovog pojavljivanja smatrali za najbolje svih vremena.