Novak Đoković je u Melburnu osvojio svoj 10. trofej na Australijan openu i 22. na grend slemovima, a onda je usledila scena koja će se pantiti. Otrčao je do svog boksa, gde je veliki uspeh proslavio sa porodicom.

Krenule su suze, zagrlio je majku Dijanu i brata Marka, a ovo je verovatno bio najemotivniji istup najvećeg tenisera ikada. Sada je u velikom intervjuu za austraijeski "Nešnal" pred turnir u Dubaiju otvorio dušu i otvoreno pričao o tom trenutku. 

"To je bio emotivni kolaps. Mnogo stvari se skupilo odjednom", rekao je Đoković, pa nastavio: "Jasno je da je pritisak uvek tu, ali osećao sam da je ove godine bilo i nešto više od samih očekivanja koja su uvek tu. Naravno bilo je tu mnogo pitanja, mnogo pažnje usmerene na mene, povodom svega što se desilo pre 12 meseci i to sam mogao da osetim. Koliko god sam hteo da se izolujem od toga, morao sam da prihvatim da stvari tako stoje", rekao je Novak. 

eurosport Novak Đoković plače i slavi

Potom je usledila povreda koju je zadobio pred sam početak turnira, a nakon toga poznat scenario - svi su sumnjali da Srbina nešto muči. "Potom sam se povredio nekoliko dana pred prvi meč i to je nešto što mi zaista nije bilo potrebno u tom momentu. Ali u isto vreme, nekako je život sredio da iskustvo ude takvo, puno izazova", naglasio je on. 

Dok čeka prve duele u Dubaiju on je priznao da je na kraju finala protiv Stefanosa Cicipasa u Melburnu na kraju pustio sve emocije iz sebe i da se osećao ponosno, srećno i sjajno nakon neverovatne 22. grend slem titule. 

"Mislim da postoji razlog zašto sam morao da prođem kroz ovakvo putovanje i zbog toga je ono još više specijalno. Zbog toga sam na kraju, kada sam proslavljao, vrištao i pustio sve emocije napolje. Osećao sam se sjajno, ponosno i srećno. Ali onda sam zagrlio mamu i brata i nekako sam se samo predao", završio je Novak.