Novak Đoković čeka odluku Džozefa Bajdena i nada se da će dobiti specijalni ukaz o tome da može da uđe u zemlju, a ako se to ne desi načekaćemo se pre nego što ga vidimo na terenu. Tokom celog marta nema turnira van Sjedinjenih Američkih država i tek u aprilu bi mogao da zaigra prvo u Maroku ili Portugalu, a potom u Monte Karlu. Ipak, čak i američka javnost je trenutno na Novakovoj strani. 

"Najnovije vesti. Đokoviću je zabranjen ulazak u Sjedinjene Države jer nije vakcinisan, iako je već preležao kovid. 0 odsto nauke, 100 odsto kult", napisao je američki ekspert za veštačku inteligenciju David Ilaj, a na to se nadovezao Džon Izner.

Visoki američki teniser koji je u karijeri bio osmi na ATP listi u singlu i 14. u dublu takođe nije imao razumevanja za ovakve zabrane. Stao je na Novakovu stranu i svojim odgovorom jasno ismevao ovakve odluke američke vlasti. 

"Ne brinite momci, 11. maja će biti proglašen dovoljno bezbednim da uđe u Sjedinjene Američke Države. Do tada on je previše opasan. Ne preispitujte nauku, naša vlada je bila perfektna kada su sve stvari u vezi sa pandemijom virusa korona u pitanju", napisao je ironični Džon Izner.

Rukovodstvo oba turnira, onoga u Indijan Velsu i onoga u Majamiju, je javno istaklo da su poslali zahteve vladi da puste Novaka u državu, ali da su zahtevi odbijeni. Sam Đoković je uputio zahtev za medicinsko izuzeće, a svi bitniji ljudi u tenisu žele da ga vide na dva jako bitna mastersa. Ipak, kako vreme protiče, sve je manja šansa da će se to desiti i verovatno ćemo tek u aprilu videti najboljeg tenisera sveta na terenu.