Rafael Nadal i Karlos Alkaraz neće igrati na mastersu serije 1.000 u Monte Karlu nakon što su se obojica oglasili na svojim zvaničnim tviter profilima. Prvi se oglasio Nadal za koga se i očekivalo da bude spreman za sezonu šljake, ali će sada nakon turnira po Americi propusiti i ovaj masters.

"Zdravo svima, još uvek nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou i neću moći da igram na jednom od najvažnijih turnira u karijeri, Monte Karlu. Još nisam spreman da igram sa maksimalnim garancijama i nastavljam proces priprema, nadajući se skorom povratku.", napisao je Nadal.

Nedugo nakon Majorčanina oglasio se i njegov mlađi sunarodnik Karlos Alkaraz. Mladić koji se sa Novakom "juri" kada je prvo mesto na ATP listi u putanju rekao je da je u Majamiju osetio bol i da ne želi da rizkuje. Vratiće se na teren tek u Barseloni i Madridu!

"Posle dva meseca van zemlje, srećan sam što se vraćam kući, ali tužan jer sam poslednji meč u Majamiju završio sa fizičkom nelagodnošću. Posle posete mog doktora u Mursiji danas i nakon procene, neću moći da idem u Monte Karlo i da započnem turneju na šljaci. Imam posttraumatski artritis u levoj ruci i bolove u kičmi i potreban je odmor da bih se pripremio za sve što dolazi. Vidimo se 2024", objavio je Španac.

Uz ove okolnosti naš Novak Đoković će imati ozbiljnu šansu da se dodatno odmakne Alkarazu na prvoj poziciji. Novak je upravo od njega preuzeo tron nakon Alkarazovog poraza u polufinalu mastersa u Majamiju od Janika Sinera. Na najskorije ažuriranoj ATP listi Novaka i Alkaraza deli 340 bodova, Srbin ima 7.160 , a mladi Španac  6.780. Što se Nadala tiče on je pao za još jednu poziciju i sada je 14. igrač sveta, a nakon mastersa u kneževini Monako koji se igra od 8. do 16. aprila, njegova pozicija će se dodatno pogoršati.