Benoa Per (33) više je poznat po ispadima i kontroverznim ponašanjem nego po rezultatima u svetu tenisa. Često je pravio skandale, ali je izgleda konačno shvatio da mora da promeni ponašanje i način razmišljanja. Otvorio je dušu i pričao o svim svojim problemima.

Otkrio je da je utehu nalazio u alkoholu i da je preterivao u tome. "Kada mi se glava konačno smiril rekao sam sebi da moram da prestanem da pijem alkohol, krenuo sam na detoksikaciju. Pio sam mnogo, ali nisam bio alkoholičar. Uživao sam u tome, išao sam na žurke, provodio se, nisam postavljao sebi limite. Isplatilo se na neki način, izgubio sam nekoliko kilograma", rekao je Per za "RMC".

Konačno se "probudio" početkom ove godine kada je učestvovao na nekoliko Čelendžera gde je igrao pred malim brojem ljudi na tribinama. Sve je krenulo od turnira u američkom gradu Vaku, gde je izgubio od Borne Goja (Hrvatska). "Sve je 'kliknulo' tog 28. februara. Nisam mogao da nađem motivaciju da igram. Pitao sam sebe šta radim sa životom kad igram meč pred dvoje ljudi. Otišao sam na meditaciju i posle toga sam imao dug razgovor sa majkom. Otišao sam posle toga na Čelendžer u Meksiko, osvojio sam titulu, ali sam takmičenju pristupio na potpuno drugačiji način. Nikolas Mau mi je mnogo pomogao u tome", zaključio je Per.