Mladi švajcarski reprezentativac Darian Maleš, koga želi i seniorska reprezentacija Srbije, vest je dana u ovoj alpskoj zemlji. Maleš je prošle sezone bio najbolji fudbaler i strelac Bazela, međutim nezadovoljan nekim stvarima u "Federerovom gradu" odlučio je da prihvati ponudu rivalskog Jang bojsa, piše švajcarski tabloid "Blik".

Bazel je inače u velikim problemima i daleko je od dana dominacije pošto još od 2017. godine nisu bili prvaci Švajcarske, a prethodnu takmičarsku godinu završio je tek na petom mestu - što je još i dobro kako su izgledali u jednom trenutku. Maleš je jedini igrač koji je ostavio pozitivan utisak, pa nakon 11 golova i 17 asistencija stiže u redove Jang bojsa, međutim još nije poznato po kojim finansijskim uslovima.

Maleš je inače fudbaler Intera iz Milana i prethodnu sezonu je proveo u Bazelu na pozajmici, pa se u Jang bojsu prvenstveno nadaju da bi mogli da isposluju isti dogovor, odnosno da ne plaćaju odmah obeštećenje za krilnog fudbalera - ako baš ne moraju pošto bi to ostavilo prostor za druga pojačanja.

Inače, Srbija već mesecima unazad prati igre Maleša i razmišlja da ga pozove za neko od narednih okupljanja što je potvrdio i direktor reprezentacije Stevan Stojanović. "Što se tiče Maleša, mi smo još u martu konstatovali da se radi o ozbiljnom igraču. Od momka zavisi, on je taj koji treba da odluči u kojoj reprezentaciji vidi sebe u A timu, u Švajcarskoj ili Srbiji", kazao je Dika za Kurir pre nekoliko nedelja.

BONUS VIDEO:

Piksi govorio i posle konferencije Kurir