Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nije uspeo da po osmi put u karijeri osvoji Vimbldon, a to je bio povod da se iz senki u kojima godinama žive jave mali ljudi koji su jedva podnosili najveće uspehe srpskog asa - za koje ni Alkaraz nije siguran da prestaju. Crnogorski sportski novinar Nebojša Šofranac našao se u centru pažnje zbog komentara na društvenim mrežama, a odgovor na njegove reči imao je Srđan Đoković, otac najboljeg svih vremena.

U samo dve rečenice Srđan Đoković se "obračunao" sa Crnogorcem koji je pokušavao da uvredi Novaka Đokovića i njegove navijače. Tom prilikom je stariji Đoković izrazio nadu da crnogorskom komentatoru, koji je od ranije poznat po povremenim anti-srpskim stavovima, Bog može da pomogne sa problemima koje ima!

"Neka je tom čoveku Bog u pomoći. Ako i on može da mu pomogne i ako stvarno misli sve to što je napisao", kratko je rekao Srđan Đoković za Republiku nakon što je Šofranac neprikladnim komentarima pokušavao da ospori kvalitete Novaka Đokovića, najboljeg i najtrofejnijeg tenisera svih vremena, vlasnika čak 23 grend slem titule. 

SK1/Screenshot Novak Đoković i Kejt Midlton

Podsećamo, crnogorski sportski komentaror Nebojša Šofranac veoma se nedolično ponašao na društvenim mrežama nakon ovogodišnjeg finala Vimbldona u kojem je Novak Đoković poražen od Karlosa Alkaraza. "Šta si mu to uradio, Karlitose? Toliko ilegalno ludih voleja, slajseva i bombi koje bi trebalo zabraniti. I da razbuktiš ovoliko bes drvoseča koji ne znaju ni gemove da broje, a znaju toliko da proklinju momka od 20 godina koji je zadivio svet? Koliko čobana će prestati da gleda tenis i da plače ojađeno na mom zidu? Šta si to uradio Karlitose? Upoznajmo najboljeg tenisera planete (ako već nismo), šampiona Vimbldona sa 20 godina, velikog sportistu ala Nadal koji poštuje sve, ne lije krokodilske suze i koji će osvojiti 30 slemova, narednih 15 godina biće noćna mora i neće deliti titule sa drugima. Nova era počinje sada...", stoji u objavi popularnog crnogorskog novinara.

Nije se samo na tom zaustavio, nego je nastavio da slavi u istom stilu: "Španci su dali novi nadimak Novaku. LOAT, čak 12 izgubljenih finala, najviše u Open Eri, on je "loser of all times" (najveći gubitnik svih vremena)". 

Profimedia Porodica Đoković

BONUS VIDEO:

Srđan Đoković slavi Novakovu titulu Privatna arhiva