Srđan Đoković najavio je kraj karijere Novaka Đokovića. Otac najboljeg tenisera svih vremena smatra da je Nole već trebalo da ode u penziju i da je samo njegova želja presudila da se i dalje bavi sportom koji voli. Izvesno je da se kraj bliži...

Kada bi moglo da se dogodi? Uskoro... "Da neki mladi, drugi zauzmu svoje mesto, pa da on polako... Ne da je kraj, ali za jedno godinu i po dana... Moja je želja kao oca, odnosno ja sam mislio da odavno treba da prestane da se bavi ovim strašno teškim poslom. Ovo nije sport, ovo je strašno težak posao, u svakom pogledu i fizički i psihički. Jer on od života ima i dalje vrlo malo jer je on maksimalno posvećen ovom poslu, evo već 30 godina i ne odustaje od toga ni makac", rekao je Srđan Đoković za "Sportal".

Na pitanje u vezi kraja karijere Novak često odgovara. Tako je bilo i na Vimbldonu. "Imam najveće ambicije, možda neki smatraju da je titula u Parizu bila olakšanje, ali pritisak i dalje postoji. Ježim se, osećam leptiriće u stomaku kada izlazim na teren, svaki put kao da je prvi meč. SLemovi su planina koju možeš da osetiš i ne može da se poredi ni sa čim. Potrebna je neveverovatna posvećenost", rekao je Novak.

Slično pitanje dobio je i na Rolan Garosu. "Neću da lažem da nisam pomišljao o povlačenju i kako bi to izgledali, ali još imam benzina u sebi. Videćemo koliko će to trajati, nemam nikakav datum i dosta zavisi od fizičkog stanja. Telo mi se ranije brže oporavljalo i to je glavna razlika, sada imam više bolova i na nedeljnom nivou se nešto dešava. Ne gledam godine kao odlučujući faktor, već gledam svoje stanje i hoću da uživam", zaključio je Đoković.

Novak je u karijeri osvojio 23 grend slema i napašće i 24. na US openu. Neće igrati u Torontu, već će se u Sinsinatiju pripremati za poslednji grend slem sezone. Podsetimo, Rafael Nadal je najavio da će mu sledeća godina biti poslednja u karijeri...

RTS/screenshot Novak Djokovic navijači tim

BONUS VIDEO:

Novak rasprava sa sudijom  RTS