Dušan Lajović morao je da preda meč na turniru u Sinsinatiju. Izašao je na teren protiv Tejlora Frica i povredio se. Amerikanac je vodio sa 5:0 u prvom setu kada je srpski igrač otišao do njegove klupe i objasnio mu da nije u stanju da nastavi duel.

Deluje da je u pitanju povreda stopala pošto je imao ogromne probleme sa kretanjem. Ni u jednom od pet gemova Dušan nije uspeo da osvoji nijedna poen, svih 20 dobio je Fric. Tražio je Lajović pomoć lekara, objašnjavao je da ima problem, pitali su ga da li želi medicinski tajm-aut posle trećeg gema, ali je on odlučio da proba da se vrati na teren. Nije bilo nikakvog pomaka u igri posle toga, tako da nije bilo ni drugog izbora.

Ovo je težak udarac za Dušana koji je taman počeo da pronalazi pravu formu. Pobedio je šestog igrača sveta Janika Sinera i pokazao da ulazi u ritam pred US open. Sada je i poslednji grend slem sezone pod upitnikom, mada ima vremena za dodatne analize pošto turnir počinje 28. avgusta. Što se Frica tiče, on je prošao i čeka boljeg iz meča Novak Đoković - Gael Monfis.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković slavi sa timom  RTS/screenshot