Novak Đoković je fenomenalnom partijom u finalu Sinsinatija pokazao da Karlos Alkaraz i dalje nije nesavladiva prepreka za njega, pa i pored mnogo zabrinutih za karijeru najboljeg svih vremena nema odustajanja od ciljeva. Novak ide u Njujork po 24. grend slem titulu, a njegovi navijači sigurni su da će karijera trajati još nekoliko godina. Ima i onih, poput Borisa Bekera, kojima je i to malo!

Legendarni Nemac otkrio je da bi voleo da Novak Đoković zauvek igra tenis! Nekadašnji trener srpskog tenisera tako je na veoma kreativan način prokomentarisao meč koji mnogi smatraju najboljim u sezoni.

"Nadam se da će Đoković igrati zauvek. Postoje neki dueli kada vaše tenisko srce kuca ubrzano. Bio je to sjajan meč u Sinsinatiju, ne možete zamisliti ništa bolje", rekao je čuveni nemački teniser. On je već godinama jedan od najvećih navijača Novaka Đokovića i kada bismo pričali o teniskim legendama verovatno čovek koji najviše poštuje srpskog igrača.

MN Press, Mondo/ Stefan Stojanović novak Đoković, Boris Beker

Đoković i Beker su godinama uspešno sarađivali, a Novak je tokom tog perioda značajno poravio neke segmente svoje igre. Čuveni Nemac je uticao na njegovu promenu servisa, kao i na bolju volej igru, što se i očekivalo od tenisera koji je kroz karijeru najviše voleo travu i Vimbldon gde je takav stil igre tradicija.

Tokom bogate saradnje Novak je osvojio šest grend slem titula i 14 mastersa, a o značaju trenera u modernom tenisu Boris Beker govorio je i na primeru Karlosa Alkaraza. Po nejgovim rečima, mladi španski igrač odlično funkcioniše sa Huanom Karlosom Fererom. 

"Ono što mi se posebno svidelo sa Alkarasove strane jeste njegov trener. Bilo je lepo slušati Karlosa posle svakog poena. Postavlja se pitanje ‘da li je trener važan?‘. Mislim da je to pitanje dobilo odgovor tokom ovog finala, takođe i sa Novakove strane čiji je trener ustao i glasno ga podržavao. To je ono što želite da vidite, čista emocija i strast. Tako su obojica ostavili srce na terenu", zaključio je Beker.

BONUS VIDEO:

Djokovic iznerviran  Sportklub