Aleksander Bublik (Kazahstan) napravio je skandal na US openu pošto je usred meča vređao invalide i svog protivnika Dominika Tima. Austrijski teniser došao je do pobede (6:3, 6:2, 6:4), a svi pričaju o sramotnoj izjavi njegovog protivnika. Ni on sam nije mogao da veruje kada su ga o tome pitali na konferenciji za medije.

Sredinom drugog seta, kada je Tim vodio sa 4:1 je Bublik počeo da viče na maternjem jeziku. "Je**no sam umoran od toga što vraćam ove invalide u život (karijeru)", izgovorio je Bublik. Taj snimak brzo je postao viralan na društvenim mrežama. Kazahstanac je poznat po kontroverznom ponašanju i haosu koji pravi na terenu, ali nikada nije išao ovoliko daleko...

Tim traži povratak u formu posle teške povrede i operacije i polako se vraća, pa su ga mediji, očekivano, odmah pitali da prokomentariše tu izjavu. "Kažete da je prevod tačan? Teško mi je da dam komentar, to je nešto što ne treba da izgovorite, ako ništa drugo bar zbog poštovanja prema drugima. Modža nije mislio na taj način, ne znam. Stvarno ne znam šta bih rekao o tome", kazao je Tim i promenio temu.

Jedna od stvari koju Bublik često radi na terenu je servis iz ruke, kada ne baci lopticu u vazduh, već odmah servira. "To može da bude dobra taktika, posebno na šljaci kada protivnik stoji daleko. Dozvoljeno je i u redu je ako ti pomaže. Radio je to na meču i ponavljam, to je u redu. Bio sam iznenađen što je to uradio na brejk loptu, ali morate da budete svesni i spremni na to, ja sam bio i uspeo sam da osvojim taj poen", zaključio je Tim.

BONUS VIDEO:

Baka Novak Đoković TikTok/bobbiista