Marijana Veljović ponovo je bila u centru pažnje zbog polemike - i ponovo je to bila američka teniserka Koko Gof. Njih dve imale su burnu raspravu na Rolan Garosu prošle godine, a čini se da je Gof i dalje kivna na Srpkinju pošto je i na meču prvog kola US Opena protiv Laure Zigmund došlo do verbalnog okršaja.

Sada je do problema došlo u četvrtom gemu trećeg seta, pri vođstvu Koko Gof od 3:0 i 40:40, kada je Amerikanka pobesnela na Nemicu. Koko Gof (19) je smatrala da njena protivnica namerno odugovlači između poena i da je na taj način tera da se duže sprema za sopstveni servis, pa je zbog toga prigovorila Marijani Veljović. Tražila je da je kazni zbog takvog ponašanja, ali je to mogla da kaže i na pristojniji način.

Profimedia, Twitter/printscreen/@TheTennisLetter Marijana Veljović

"Nikada nije spremna kada je hoću da serviram. Četiri puta je prekoračila vreme, a ti si je opomenula samo jednom. Kako je to pošteno? Namerno govoriš rezultat poena šest sekundi nakon što se poen završi", rekla je Koko Gof misleći na to da računanje vremena za naredni servis (25 sekundi) počinje tek u trenutku kada glavni sudija meča izgovori rezultat, pa tako Nemica još dobija na vremenu.

Koko Gof je objasnila da je "ne zanima šta njena protivnica radi na sopstveni servis", ali da mora da bude spremna za njen i da nije pošteno prema njoj što Marijana Veljović to dopušta, a nije pomoglo ni objašnjenje da Amerikanka prebrzo igra i da ne pravi pauze poput drugih tenisera i teniserki. "Ovo je beton, nije šljaka, brže govori rezultat", rekla je Gof.

Zbog "bukvice" koju je držala Marijani Veljović dobila je i aplauze navijača, što i nije iznenađenje kada je Amerikanka sa najvećim šansama da osvoji ovogodišnji US Open. Na kraju je pobedila Zigmund i prošla u drugo kolo gde joj je rivalka Mira Andrejeva.


BONUS VIDEO:

Janik Siner i Marijana Veljović, Sport klub