Potpuni haos na US openu - protestanti su prekinuli polufinale u ženskoj konkurenciji. Meč Koko Gof (Amerika) i Karoline Muhove (Češka) bio je na prinudnoj pauzi skoro sat vremena. Zašto? Zato što je jedan od ljudi koji je protestovao zbog klimatskih promena odlučio da se izuje i da se zalepi za beton na tribinama "Artur Eš" stadiona.

Na samom početku drugog seta njih četvoro krenulo je sa protestima i meč je tada zaustavljen. Troje od četvoro protestanata posle reakcije obezbeđenja mirno je napustilo teren, ali ne i jedan čovek. "Protestant se izuo i zalepio za beton. Zbog tog poteza morali smo da pozovemo policiju i medicinsko osoblje kako bismo ga bezbedno sklonili sa stadiona. Oni su privedeni od strane njujorške policije. Prekid je trajao 49 minuta", navodi se u saopštenju US opena.

Ovo bi moglo da bude upozorenje i za Novaka Đokovića i tenisere. Srbin u polufinalu od 21 čas po našem vremenu igra protiv domaćeg igrača Bena Šeltona. U drugom polufinalu, od 1 ujutru, igraju Karlos Alkaraz i Danil Medvedev. Jasno je da će obezbeđenje biti na dodatnom oprezu. Kada je ženska konkurencija u pitanju za titulu će igrati Koko Gof i Arina Sabalenka.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković peva na US openu Eurosport TV