Novak Đoković je i posle ovog US Opena "loš momak". Redom je razbijao konkurenciju, sve rivale osim Lasla Đerea je rutinski savladao i osvojio rekordni 24. grend slem, ali naravno da je publika i javnost imala šta da mu zameri. 

Sada je zamerka pala zbog proslave nakon pobede u polufinalu. Dobio je mladog Amerikanca Bena Šeltona, a potom iskopirao njegovu proslavu. Iako je sam Šelton istakao da mu to ne smeta, mediji, javnost, a sada i otac američkog tenisera ustali su protiv Srbina i napali ga

Sada je u jednom intervjuu Đoković pričao o svojoj poziciji kada je javnost u pitanju i tome koliko mu je bilo teško da se pored Rodžera Federera i Rafaela Nadala probije u sam vrh kada je pažnja javnosti u pitanju. "Što se tiče rivalstva Nadala i Federera želeo sam da ga razbijem, ali sam osećao da tu nema mesta za trećeg čoveka. Ali dobro, na kraju sam prihvatio tu ulogu koju imam kao nekakav "loš momak" tenisa", jasan je bio Novak. 

Koliko god ga proglašavali za "lošeg momka", brojke i pehari govore za sebe. Na pragu je da proslavi 400 nedelja na vrhu ATP liste, ima 24 grend slema, svaki je osvojio bar tri puta... I ne planira da stane do 2028. godine! 

BONUS VIDEO: 

Novak: Da li sam najbolji sportista ikada? Eurosport