Nik Kirjos je Novaka Đokovića proglasio za najboljeg tenisera svih vremena tokom razgovora u podkastu kod legendarnog Majk Tajsona. Iako su se preplitale brojne teme, Kirjos je odao srpskom teniseru veliko priznanje i zvanje GOAT-a (najveći ikada prim.out), pa je onda priznao sa kim mu je bilo najteže da igra od članova "velike trojke".

"Kada sam se pojavio u svetu tenisa, dobio sam priliku da odigram protiv svakakog člana velike trojke. Protiv Nadala sam uvek igrao svoj najbolji tenis. Slično je kao i u boksu - stil prave borbe. Najteže je bilo protiv Federera, pošto je uvek bio agresivan i nije vam dao prostora da dišete. Često sam se osećao kao go**o", rekao je Nik.

Poznato je da ne Kirjos u dobri odnosima sa Novakom i van terena, pa nije bilo teško da prokomentariše nepravdu koju svakodnevno doživljava prvi reket sveta. "Mislim da je Đoković najboljih svih vremena. Ima 24 slema i mislim da će uzeti još nekoliko, to je šašavo. Mislim da ga ne cene koliko bi trebalo. Na turu je skoro 20 godina, dopada mi se ta dugovečnost".

beINSports/Screenshoit svadja

Posebno je istakao koliko su naporni grend slem turniri, kao i važnost tima koji te okružuje, što je već godinama slučaj kod Novaka Đokovića. "Zato je tim bitan, da imaš fizioterapeuta koji putuje sa tobom, da se pobrineš i da imaš neki rad u teretani. Teško je jer ima dana kada teniski meč može da traje i pet sati. Igrao sam mečeve koji su trajali skoro pet sati. Fizički ste u redu, ali mentalno ste iscrpljeni. I to treba uraditi sedam puta da bi se osvojio grend slem. To je jedna od najtežih stvari da se urade", zaključio je Kirjos.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković maše navijačima Vimbldon Twitter/wild_shutterbug