Novak Đoković se našao na meti zbog rata u Izraelu! Oglasio se nekadašnji osvajač grend slema Endi Ram i javno je kritikovao najboljeg tenisera na svetu jer se do sada nije oglašavao o ratu između Palestine i Izraela.

Dok traje kopnena invazija na Pojas Gaze, izraelski teniser koji je u karijeri osvojio tri grend slema se sada oglasio. Teniser koji nije aktivan od 2014. godine rekao je za "I24 njuz" da Novak Đoković kao otac ne bi smeo da ćuti kada su dešavanja u Izraelu od 7. oktobra u pitanju. 

"Siguran sam da su teniseri čuli priče. Oni znaju šta se dešava i to je nešto što ne bi smelo da se dešava, bez obzira na sve. Pomalo je razočaravajuće jer bi Novak Đoković kao otac i roditelj morao da bude osetliiviji na situaciju kada su dečica u Pojasu Gaze ubijana, spaljivana živa! Bilo bi jako lepo dobiti podršku teniskog sveta, ATP-a, ITF-a, ali mislim da oni ne pričaju o tome i to je veoma razočaravajuće jer su tako rešili da reaguju", istakao je Endi Ram. 

Pošto je u singlu najviše dogurao do 187. mesta na ATP listi Ram je svoja tri grend slema osvojio u dublu. U muškom dublu je sa Džonatanom Erlihom osvojio Australijan open 2008. godine pobedivši Arnoa Klemena i Mihaela Ljodru, a u miks dublu je sa Verom Zvonarevom uzeo Vimbldon 2006. godine dok je 2007. sa Natali Deši osvojio Rolan Garos protiv Katarine Srebotnik i Nenada Zimonjića. Svoj poslednji turnir osvojio je 2012. godine u Beogradu kada je uzeo Serbia Open u dublu.

BONUS VIDEO:

Novak MONDO/Nemanja Stanojčić