Svi teniski rekordi padaju jedan za drugim pred Novakom Đokovićem, a najbolji svih vremena će uskoro moći samo da popravlja one koje je prethodno postavio. Na ATP listi je toliko dominantan da će Rodžera Federera nadmašiti za čak 100 nedelja, odnosno gotovo dve godine, pošto trenutno "troši" svoju 400. nedelju na vrhu karavana... U čast toga ima izazov i poruku za svoje navijače!

Sigurni smo da ćemo narednih dana videti i njega kako radi neki od izazova, ali prvo je svojima navijačima poručio da na društvenim mrežama obeleže veliki jubilej sa ATP liste! Novak Đoković je izazvao svoje fanove da probaju da urade jednu od četiri veoma zanimljive stvari i video materijalom dokažu da su uspeli, kako bi zajedno sa njim proslavili uspeh koji je pre samo nekoliko godina bio nezamisliv čitavom teniskom svetu!

"Da li bismo mogli da napravimo neki izazov da zajedno proslavimo 400 nedelja na vrhu ATP liste? Pišite ostale ideje u komentarima", napisao je Novak Đoković pre nekoliko dana, a zatim se oglasio i porukom ispod: "Komentari su urnebesni. Pustite me da razmislim o tome."

Trčanje na 400 metara, 400 udaraca loptice reketom, 400 "klackanja" fudbalskom loptom ili 400 skokova sa vijačom? Novak Đoković je razmislio i nije mogao da se odluči! "Ok, hajde da uradimo sve, može? Počevši od danas, tokom cele nedelje objavljujte snimke bilo kojeg od ovih izazova pod #Nole400 ili bilo šta što je vama zabavno da proslavite, crteži, plesovi, donacije... Jedva čekam da vidim! Idemooooooo", napisao je Đoković na Tviteru.

Podsećamo, Novak Đoković je stigao do 400. nedelje na čelu ATP liste i sada ih ima tačno 90 više od drugoplasiranog Rodžera Federera, ali tu nije kraj. Najbolji teniser sveta ostaje na čelu karavana najmanje do kraja Australijan opena, odnosno do 29. januara, što znači da će imati minimum 409 nedelja kao najbolji teniser sveta

BONUS VIDEO:

Novak i Goran Ivanišević Kurir