Danski teniser Holger Rune već dugo pokušava da opravda epitet "novi Đoković" i sve vreme je u vrhu svetskog tenisa, ali mu nešto evidentno nedostaje. Čini se da su za sada najveći problem njegov karakter i mentalitet, pošto lako "plane" i pobesni na sve ljude oko sebe, pa je tako ponovo smenio trenera. Boris Beker je već "bivši", potom je čak prekinuo saradnju i sa svojom majkom, a sada je otkriven novi plan.

Nakon nekoliko nedelja nagađanja, Holger Rune je odlučio da angažuje Patrika Muratoglua, trenera sa kojim je prethodno već sarađivao dok nije doveo Bekera. Njih dvojica su od leta 2022. do leta 2023. godine imali više nego dobru saradnju, a onda je nešto "puklo" u odnosu.

"Verujem da je Patrik najbolja osoba koja će mi pomoći da ostvarim svoje ciljeve. Uzbuđen sam da nastavim saradnju sa njim. Sa njim sam već uspeo da dođem do najvećih uspeha u karijeri i jedva čekam da pojurimo naredni grend slem pehar. Imali smo već dosta dobrih razgovora i dogovorili smo se kako da stvorimo najbolje moguće uslove koji će podići nivo mojih igara", poručio je Holger Rune nakon objavljivanja saradnje sa Muratogluom.

Inače, Muratgoglu je jedan od teniskih stručnjaka koji najviše hvale Novaka Đokovića, među prvima se odvažio i da kaže da je najveći svih vremena, dok je najbolje trenerske dane imao dok je sarađivao sa Serenom Vilijams.

Podsetimo, Holger Rune ima 20 godina i trenutno je sedmi na svetu sa 3.700 bodova na ATP listi.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković i Ana Ivanović YouTube/Gustavo D

(MONDO - M.V.)