Rafael Nadal pobedio je Australijanca Aleksa De Minora u 2. kolu Mastersa u Madridu, čime mu se osvetio za prošlonedeljni poraz u Barseloni. "Bik sa Majorke" i drugi najveći grend slem šampion u istoriji konačno je ličio na starog sebe, jer je prvi put u ovogodišnja tri turnira pobedio igrača iz Top 50 na svetu.

De Minor je trenutno 11, a Nadal je trijumfom protiv njega skočio za čak 121 mesto na ATP listi i u ponedeljak će biti bar 391. Španac je na turnir došao tek kao 512. igrač sveta, ali to mu nije bio ni na kraj pameti, već je bio fokusiran isključivo na to da se u Madridu, posle neuspeha u Barseloni, bar približi nivou vrhunskih tenisera. I to je uspeo.

Uz skandaloznu Nadaolovu svađu sa sudijom, 37-godišnji velikan igrao je maratonski prvi set, na momente i iz besa prema sudiji udarao lopticu, ali i prokockao vođstvo 6:2 u taj-brejku na 6:6, a onda pokazao da je u njemu ostalo onog "starog Rafe". Uz sjajnu defanzivnu igru, Rafa je posle čak 76 minuta poveo 1:0, a potom trijumfom u drugom setu 6:3 izborio svoje mesto u narednoj rundi prestižnog turnira koji je osvajao pet puta i u tome je rekorder.

undefined nadal

Uz podršku španskog kralja Felipea iz svečane lože, Rafa je ušao u treće kolo i u njemu će igrati protiv Argentinca Pedra Kaćina, trenutno 91. igrača sveta. On je u 2. kolu iznenadio 20. nosioca, Amerikanca Frensisa Tijafoa.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

NADAL IDE NA PATETIKU? Ne odgovara mu vreme meča sa Noletom PA POKUŠAVA DA MANIPULIŠE? Stručnjak otkrio kojim se izgovorima služi Kurir televizija