Beloruskinja Arina Sabalenka pobedila je u osmini finala Madrida Amerikanku Danijel Kolins, igračicu koja je do ovog meča bila u najboljoj formi na WTA turu. Druga teniserka sveta zaustavila je zahuktalu predstavnicu SAD, koja je u svojoj poslednjoj sezoni u karijeri "vezala" čak 15 trijumfa i u tom nizu osvojila i Masters u Majamiju.

U toj seriji trijumfa Kolins je pobedila i Olgu Danilović u jednom od najuzbudljivijih mečeva sezone, a ono što Srpkinja nije uspela da dovrši, u noći između ponedeljka i utorka uspela je Sabalenka. Iako je Kolins, nekadašnja finalistkinja Australjian opena, vodila 6:4 posle prvog seta, Beloruskinja se vratila u meč, izjednačila na 6:4, a onda trijumfom u poslednjem 6:3 ušla u svoje prvo četvrtfinale ove sezone na turnirima WTA 1000 serije. Duel je trajao dva sata i 24 minuta.

Tokom proleća Sabalenka je doživela i samoubistvo bivšeg partnera, ali je uspela da zadrži potpuni fokus na tenis i sada ide ka odbrani titule u Madridu, gde bi mogla da bude prva trostruka osvajačica prestižnog turnira u glavnom gradu Španije. Osvajala je trofej 2021. i 2023. godine i u četvrtfinalu će igrati protiv Ruskinje Mire Andrejeve.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Olga Danilović uživa u ljubavi sa Janom Oblakom Instagram