Italijanski teniser Janik Siner povukao sa Otvorenog prvenstva u Madridu zbog povrede kuka, saopštila je u četvrtak uprava turnira. Trenutno drugi igrač na ATP rang-listi pobedio je Karena Hačanova u četvrtom kolu i u četvrtrfinalu ATP Mastersa 1000 u Madridu trebalo je da se suoči sa Feliksom Ože-Alijasimom, ali na taj meč nije izašao.

On je na društvenim mrežama objavio kako je "veoma tužno" što mora da odustane od svog sledećeg meča u Madridu. "Kuk me je mučio ove nedelje i polako je postajalo sve bolnije. Poslušavši savet lekara odlučili smo da je najbolje da ne igram dalje i da to pogoršamo", naveo je Siner.

Janik Siner (22 godine) uprkos povlačenju sa turnira u Madridu ostaje na drugom mestu ATP liste sa 8.860 bodova iza Novaka Đokovića koji ima 9.990 bodova.

Siner ove sezone igra najbolje u karijeri i osvojio je Australijan open i to kao prvi Italijan koji je to uspeo, a potom je trijumfovao i u Roterdamu, u kojem je pobedom protiv Aleksa De Minora u finalu postao "Broj 3". Ponovo, najbolje plasirani Italijan u istoriji. Nastavio je i posle toga da obara nacionalne rekorde i prvi je Italijan koji je vezao 17 ATP pobeda i zahvaljujjući tome dobacio je do polufinala Indijan Velsa, u kojem je izgubio od osvajača tog turnira, Karlosa Alkaraza. Posle tog poraza je pobedio Grigora Dimitrova u finalu Majamija i zahvaljujući trijumfu na Floridi nastavio je da piše istoriju i ostvario svoj najbolji plasman u istoriji, drugo mesto ATP liste. Na njemu će i ostati do daljeg.

(FoNet/MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

"SINER NE MOŽE DA PRIMIRIŠE NOVAKU BAR DO RIMA" Teniski ekspert: Ostaće prvi do početka NAJVAŽNIJEG NIZA TURNIRA U KARIJERI Kurir televizija