Svojevremeno jedan od najboljih tenisera planete, Austrijanac Dominik Tim, odlučio je da završi igračku karijeru. Kako prenose inostrani mediji, slavni teniser ima ideju da mu poslednji turnir u karijeri bude u Beču, kasnije u toku godine - i da se tom prilikom oprosti od sporta kojem je mnogo dao.

Po informacijama koje su se pojavile u javnosti, Tim je već obavestio svoje sponzore da zbog povreda više ne može da se takmiči na najvišem nivou. On je u poslednje tri godine imao teške povrede kolena i ručnog zgloba i zbog njih je retko uspevao da pruži partije koje su podsećale na najbolje dane karijere. A tada je, stvarno, bio jedan od najboljih na svetu!

Tokom 2020. godine igrao je finale Australijan opena i izgubio od Novaka Đokovića u pet setova, finale US opena gde je savladao Sašu Zvereva i finale Završnog mastersa na kojem je poražen od Danila Medvedeva. do meča za titulu na tom turniru stigao je i godinu dana ranije, a dok je 2018. i 2019. godine igrao finala na Rolan Garosu.

Svojevremeno je bio treći teniser planete, a jedan je od retkih koji su u karijeri pobedili Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Protiv trojice najboljih tenisera svih vremena ostvario je ukupno 15 pobeda, a pobeđivao je još i Endija Mareja, Stena Vavrinku, Danila Medvedeva,... Po svemu sudeći, karijeru će završiti sa 17 ATP titula i preko 30 miliona američkih dolara zarađenih na turnirima.

Dominik Tim je jedan od Đokovićevih najboljih prijatelja u svetu tenisa, a prethodnih godina je bio i gost Beograda na poziv srpskog asa. Novak je često o njemu govorio u superlativima, a sa Srbijom ga veže i jedna ljubav iz prošlosti. Svojevremeno je Dominik tim bio u vezi sa teniserkom Kristinom Mladenović, francuskom sportistkinjom poreklom sa Kosova i Metohije. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Novak Djokovic na nastupu Severine Instagram/danielacotic