Novak Đoković doživeo je šokantan poraz u Rimu, završio je takmičenje već u trećem kolu turnira. Ubedljivo je izgubio od Alehandra Tabila (6:2, 6:3). Nije bio ni bliizu svog najboljeg nivoa, Čileanac je dominirao sve vreme, a podatak da srpski as nije imao nijednu brejk loptu sve govori o dešavanjima sa meča.

Delovalo je i tokom meča kao da žuri da izgubi, pa je i posle duela ekspresno otišao na konferenciju za medije, kako bi što pre završio i sa tim obavezama. Prvo je čestitao protivniku i rekao da je svestan da nije bio blizu svog nivoa, a onda su krenula pitanja koja nisu imala veze sa mečom. Novinare je najviše zanimalo da čuju šta se dogodilo pre nekoliko dana kada je flašicom pogođen u glavu.

Upitan je da li je to imalo uticaj na lošu igru. "Da budem iskren, ne znam. Moraću da proverim sve to. Na treningu u subotu sam se drugačije osećao, ništa nisam osećao, mada se nisam osećao isto danas na terenu. Kao da sam pod visokim nivoom stresa, što je bilo loše. Ne u smislu bola, nisam osećao bol, već samo nedostatak balansa, nije bilo koordinacije. Osećao sam se potpuno drugačije na terenu nego u prethodnom meču. Možda je uticalo, stvarno ne znam. Odradiću medicinske preglede i testove, da vidim šta se desilo", rekao je Đoković.

X/Martinho/Screenshot Novak pogođen flašicom u Rimu

Pitanja su bila manje-više samo o tome, pa su ga pitali baš o tom detalju kada ga je flaša pogodila. "Videli ste snimak, bila je nesreća, loša situacija za mene. Slučajno je bilo, čovek se nagnuo napred i u tom momentu mu je iz ranca ispala flašica i pogodila me direktno u glavu. Nisam u tom momentu ni gledao gore, samo sam osetio jak bol u glavi."

Nastavio je da priča u istom dahu. "Da, uticalo je to na mene sigurno. Išao sam na preglede, bio sam tamo više od pola sata, osećao sam mučninu, vrtelo mi se u glavi, bilo je krvi, mnogo različitih stvari. Spavao sam okej, ali sam imao glavobolje. Onda sam u subotu bio okej, bar sam tako mislio. Možda i nije bilo okej. Ponavljam, na terenu sam se danas osećao kao potpuno drugačiji igrač, kao da je neko drugi bio u mojim patikama. Nisam imao ritam, tempo, balans, ništa od toga nisam imao prilikom udarcima. Malo je zabrinjavajuće", zaključio je Đoković.

Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia, Tiziana FABI / AFP / Profimedia Novak Đoković

 (MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Goran Ivanišević intervju MONDO/Nemanja Stanojčić