Italijanski teniser Janik Siner mogao bi da propusti Rolan Garos, objavila je u utorak "Gazeta delo Sport". Poznati list iz njegove zemlje obavestio je javnost da aktuelni šampion Australijan opena ima veliku želju da nastupi, ali da mu lekari ubijaju nadu, jer je i dalje "vuče" povredu kuka zadobijenu tokom Mastersa u Madridu.

Prema pisanju tog lista, sa jedne strane Siner ima želju da izađe na teren, da se bori za grend slem titulu, a sa druge postoji oprez da ako povreda ne bude dobro tretirana, mogla bi da stvori dodatne probleme... Problem sa kukom ne mora da bude ozbiljan, ali delikatnost trenutka zahteva da svi budu pažljivi.

Siner se oporavlja u medicinskom centru Juventusa u Torinu i tamo ima svoj mir dok vodi bitku sa vremenom da bude spreman za odlazak u Pariz za desetak dana. "Vežba u vodi u teretani, sa njim su fizioterapeut Đakomo Naldi i kondicioni trener Umberto Ferara i brinu se o njegovom oporavku, dok se iščekuje da nastavi da trenira".

Italijan će biti u Torinu do srede, kada će njegov tim proceniti rezultate testova i svi zajedno doneće odluku o parizu. U ovom trenutku je verovatnije da najbolji italijanski teniser ne igra na grend slemu na šljaci. Rizikovao bi da dođe u Pariz sa premalo treninga i bez takmičarskih mečeva za sobom.

Jasno je da Siner želi da što pre postane prvi igrač a to bi moglo da se dogodi ako Novak rano bude eliminisan iz Pariza. "Pažljivo ćemo pratiti moje stanje, moraću da pauziram više nego što želim. Hoću da igram svakog dana, na svim turnirima, jer volim tenis. Ali sezona je duga i ako dođem nespreman na grend slem i igram duge mečeve na pet setova, moglo bi da bude kontraproduktivno", rekao je Siner na konferenciji za novinare u Rimu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

"SINER NE MOŽE DA PRIMIRIŠE NOVAKU BAR DO RIMA" Teniski ekspert: Ostaće prvi do početka NAJVAŽNIJEG NIZA TURNIRA U KARIJERI Kurir televizija