Izborna Skupština Teniskog saveza Srbije samo što nije!

Na njoj će biti izabran novi predsednik TSS, ali i novi Upravni odbor, čiji bi predsednik po novom Statutu mogao da ima veća ovlašćenja od prvog čoveka TSS.

Dok Novakov otac, Srđan Đoković, lobira za promene i ima podršku kompletnog Dejvis kup tima, aktuelni predsednik Slobodan Boba Živojinović praktično se nije oglašavao po pitanju izbora, niti je odgovarao na optužbe druge strane.

Jedino je sigurno da će se Živojinović kandidovati za novi, četvorogodišnji mandat, a čime se bavi posle osvajanja Dejvis kupa i proslave velikog uspeha, saopšteno je u pismu TSS redakcijama medija.

"U TSS se poslednjih dana užurbano radi na pripremama za godišnju Skupštinu, na kojoj će biti sumirani dosadašnji rezultati i predstavljen Plan i program razvoja tenisa u Srbiji u naredne četiri godine".

"Iz tog razloga je predsednik TSS konstantno na putu, s obzirom na to da se obavljaju konsultacije sa klubovima širom zemlje, a vezane su za izmene i dopune Statuta. U samo desetak dana treba obići sve veće centre i konsultovati se sa generalnim sekretarima i predsednicima klubova".


Nije, dakle, tajna da Boba na tim skupovima - umesto preko medija - vodi svoju predizbornu kampanju.

TSS u saopštenju podseća da "pod svojim okriljem ima više od 190 klubova, sa preko 3.500 registrovanih igrača, a da mnogi od njih žele da u svojoj sredini vide aktuelnog predsednika i lično od njega čuju sve planove i programe".

"Zato je teško izdvojiti vreme i posvetiti se izjavama i onom što objavljuje štampa, jer bi to odnelo dragoceno vreme i potpuno zamenilo tezu od onoga što je suština delovanja TSS, institucije koja ima svoja pravila ponašanja, svoju Skupštinu, Upravni odbor, predsednika i stručne komisije".

Uz konstataciju da Živojinović za svoj rad svakako odgovara i javnosti, TSS zaključuje:

"Izjavama za medije, nabrajanjem učinjenog ili neučinjenog, ne postiže se ništa osim gole činjenice da se čitalačka publika zabavlja, a to svakako neće doprineti boljitku tenisa u Srbiji".

"Kada se steknu svi potrebni uslovi i svi relevantni činioci pripreme izveštaje za Skupštinu, ona će biti sazvana o čemu će mediji i javnost biti na vreme obavešteni. To se može očekivati veoma brzo".

(MONDO, foto: MN Press)