Srpski teniser Novak Đoković plasirao se treće kolo ATP turnira u Ženevi pošto je savladao Nemca Janika Hanfmana rezultatom 2:0 (6:3, 6:3) za sat i 12 minuta igre, a ono što je specifično za ovaj meč je da se igrao na Noletov rođendan. To je bilo prvi put u njegovoj dugoj karijeri da je Đoković morao na teren na dan svog rođenja, a organizatori su tim povodom upriličili i slavlje čak uz tortu.

"Ključ je bio rođendan. Rođendan ne bi bio isti da nisam dobio ovaj meč. Lepo je biti ovde prvi put na turniru, tu je moja porodica koja došla da me podrži, tetka, stric, i rođaci. Dobio sam kvalitetno vreme i na terenu i van terena. Zahvalan sam svima koji su došli i hvala i zbog pesme. To me dirnulo i veoma sam srećan što sam sve to dobio na ovaj poseban dan", rekao je nasmejani Đoković posle pobede i plasmana u treće kolo turnira, dok ga je posebno obradovala torta, napravljena specijalno za njega bez glutena.

Ali, dobro znamo da Novak Đoković izbegava slatko, uzeo je tek mali zalogaj, tako da je svoju ogromnu tortu odlučio da podeli sa obezbeđenjem i mladima koji su bili zaduženi za skupljanje loptica. Prilazio je redom svima na terenu i delio tortu čiji je gornji deo mogao da se "kida" i odmah jede, što je znatno olakšalo proslavu.


Danas od 15.30 Novaka Đokovića čeka četvrtfinale Ženeve, ali još čeka da li će to biti protiv Šapovalova ili Grikspora čiji meč je prekinut juče. Šapovalov vodi 1:0 u setovima, dok je prekinuto na 3:3 u drugom.

Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia Novak Đoković

BONUS VIDEO:

Goran Ivanišević o Novaku Đokoviću MONDO/Nemanja Stanojčić

(MONDO - M.V.)