Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nije uspeo da osvoji turnir u Ženevi, na poslednjoj pripremi pred Rolan Garos, pa drugi grend slem u sezoni čeka bez osvojene titule. Ovo je situacija na koju se nije navikao tokom karijere, ali će morati da se prilagodi igranju na pariskoj šljaci - gde će ove godine biti održane i Olimpijske igre. Privikavanje će morati da počne odmah!

Turnir u Parizu oglasio se zvaničnim saopštenjem o srpskom teniseru, a u njemu je navedeno da Đoković već u subotu popodne izlazi na teren za trening! Iako je u petak popodne igrao u Ženevi, Đoković će brzo promeniti destinaciju, a zatim i bez odmora izaći na trening kako bi se što bolje spremio za izazove koji ga očekuju u glavnom gradu Francuske.

Zvanično saopštenje govori da Novak između 17:30 i 19 časova trenira na stadionu Filip Šatrije, a zanimljivo je da trening pre njega ima njegov najveći rival u prethodne dve decenije. I Rafael Nadal će se na istom mestu pripremati za Rolan Garos, turnir koji je osvojio 14 puta i koji verovatno igra po poslednji put u životu.

EPA/MARTIAL TREZZINI/KEYSTONE Novak Đoković

Takođe, Novak Đoković će u nedelju održati konferenciju za medije na Rolan Garosu, a ostaje nam da vidimo šta će tom prilikom saopštiti. Za sada se još ne zna termin u kojem će se najbolji ikada obratiti medijima, ali će MONDO biti na licu mesta. Đoković će tom prilikom verovatno pričati o turniru koji ga očekuje i na kojem bi mogao da osvoji 25. grend slem titulu.

(MONDO/D. N./N. S.)

BONUS VIDEO:

Novak Djokovic u Areni MONDO