Janik Siner vratio se na teren posle pauze zbog problema sa kukom. Došao je na Rolan Garos i u prvom kolu ostvario rutinsku pobedu protiv Kristofera Jubenksa (6:3, 6:3, 6:4). Po završetku tog meča došao je na konferenciju za medije i to mnogo ranije nego što je bilo planirano.

Bio je odlično raspoložen, a tema nije bila samo tenis, već i veza sa Anom Kalinskajom koju je potvrdio, spominjao je i Novaka Đokovića i borbu za prvo mesto. "Lepo je vratiti se na teren. Radovao sam se ovome, radili smo naporno da bismo bili u ovakvoj poziciji. Teniski gledano, mogu da napredujem, nadam se da ću to da uradim. Imam slobodan dan, pokušaću da ga iskoristim da nađem bolji ritam. Videćemo. Opušten sam, pokušavam da se vratim tamo gde želim da budem. Zadovoljan sam svojom igrom", počeo je Janik.

Usledila je konstatacija da se odlično kreće posle povrede. "Došao sam ovde i rekao da ću da igram samo ako kuk bude na 100 odsto. Deluje dobro, srećan sam zbog toga. Forma nije tamo gde želim da bude. Potrebno je vreme. Imao sam dug period bez treninga. Sve je to normalno, srećan sam što je sve prošlo dobro. Videću kako će biti dalje."

instagram/annakalinskaya78 Ana Kalinskaja ,

Posle pobede u prvom kolu kalkulacije za prvo mesto je jasan. Đoković mora da dođe do finala, sve ispod toga značiće da je Siner na tronu ATP liste. "Ne razmišljam o tome. Želim da se vartim tamo gde sam bio, da izgradim samopouzdanje. Za mene je svaki dan, svaki udarac na treningu važan u ovom momentu. Radujem se takmičenju. Volim da se takmičim, bez toga nije zabavno. Znam da postoji scenario za prvo mesto. Ne razmišljam o tome u ovom momentu, to mi je san naravno, ali sam opušten. Ako se dogodi, sjajno, biću srećan. Ako ne, mlad sam, nadam se da mogu do toga da dođem u nekom momentu. Radujem se narednom meču."

Naredni rival biće mu Rišar Gaske. "Biće težak meč, nije lako igrati protiv igrača iz Francuske na Rolan Garosu. Ima veliku podršku. Radujem se tome. Dao je mnogo tenisu, lepo je videti ga na terenu. Talentovan je. Moram da budem na vrhunskom nivou da bih pobedio."

Neizbežno pitanje bilo je o ljubavnom životu i vezi sa ruskom teniserkom Anom Kalinskajom koja je bila u loži i gledala njegov meč. "Znate da ne volim da pričam o svom privatnom životu toliko. Da, tačno je. Sa Anom sam u vezi. Ali, znate me, ne volim da pričam o tome."

Priznao je da se još navikava. "Bilo mi je teško naravno. Nedostajalo mi je da igram, da treniram. Trudio sam se da ne razmišljam malo o tenisu u tom periodu, da budem kod kuće. Videlo se i na ovom meču da mi nedostaje malo brzine u određenim momentima, ali to je normalno. Moram da idem postepeno, da nađem pravi ritam sa udarcima. Videćemo kako stvari stoje. Srećan sam, radim sa timom sve što možemo da budem u najboljoj formi", zaključio je Siner.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Janik Siner i Marijana Veljović, Sport klub