Novak Đoković je stigao u Pariz po trofej na Rolan Garosu, a dok mu drugi predviđaju penziju on za sada lagano pobeđuje na startu turnira. Dok se još zagreva za veće izazove nije mu padalo na pamet da propusti spektakl koji se održavao u petak uveče u "Akor areni". Pred rekordnih 15.000 navijača najveći rukometaš svih vremena Nikola Karabatić odigrao je svoj poslednji klupski meč u karijeri. A pored terena je bila neverovatna ekipa!

Stigao je tu Novak Đoković zajedno as suprugom Jelenom i strpljivo je satima čekao prvo da se meč završi, zatim da se završi ispraćaj i govor Nikole Karabatića, da bi se ispričao sa velikanom rođenim u Nišu. Osim Novaka i Jelene tu je bio i nekadašnji francuski teniser Žo Vilfred Conga, ali i Kristina Mladenović! 

Jedna od najboljih dubl teniserki svoje generacije i bivša deseta singl igračica sveta je Srpkinja rođena u Francuskoj. Otac Dragan Mladenović joj je poznati rukometaš koji se tokom devedesetih preselio u Francusku zbog karijere, a upravo je to razlog zašto nije imala nameru da propusti ovaj rukometni spektakl. A da dobro zna srpske običaje pokazala je kada se pozdravljala sa Novakom i Jelenom! Pogledajte kako je to izgledalo: 

Ona je prvo prišla Vilfredu Congi kada je ušla u halu i sa njim se pozdravila tako što su se dva puta poljubili u obraz. Srpski običaj kod pozdravljanja je drugačiji, pa je Kristina zatim došla do Jelene i tri puta se poljubila u obraz sa njom, a isto je ponovila i kada je na kraju došla do Novaka. 

Na kraju meča je pored terena odmah došao Karabatić da se pozdravi sa VIP gostima ovog meča, a najbitniji mu je naravno bio Novak. Posle meča je istakao kolika mu je čast što je on tu svratio, dok je sam Đoković istakao da su oni stari prijatelji, ali nije hteo da otkrije novinarima šta je rekao Nikoli posle meča. 


KO JE KRISTINA MLADENOVIĆ?

Kristina Mladenović
Laurent SANSON / imago sportfotodienst / Profimedia 

Kristinini roditelji su Dragan Mladenović i Dženita Helić. Dragan je bio poznati rukometaš u Jugoslaviji i poreklom je sa Kosova i Metohije, dok se majka bavila odbojkom i rođena je u Prijepolju. Živeli su tamo sve do 1992. godine i onda je Dragan potpisao za francuski klub Dankerk i tamo se Kristina rodila 14. maja 1993. godine.

Dragan je bio saigrač i sa Brankom Karabatićem, ocem legendarnog Nikole Karabatića koji se upravo penzionisao, pa ne čudi što je na oproštaju bila i kćerka. Upravo mu je Branko mnogo pomogao kada je došao u Francusku. Od tada je u Francuskoj, sa 16 godina postala je profesionalna teniserka, ali je mnogo više uspeha imala u dublu, pošto je u toj konkurenciji bila i prva na rang listi. U singlu je 2017. godine bila na 10. poziciji, a najveći uspeh na grend slemovima u pojedinačnoj konkurenciji je četvrtfinale na Rolan Garosu i US openu.

"Ja sam dvojne nacionalnosti, nemam srpski pasoš jer ga nisam obnovila. Zvali su me Srbi, ali se nikada nije postavljalo pitanje da li ću igrati za Srbiju. Ponosna sam na svoje korene, ali sam rođena u Francuskoj i nikada nisam živela ni u bivšoj Jugoslaviji. Tata je postao naturalizovani Francuz. U glavi sam Francuskinja, dok sam u srcu Srpkinja", rekla je Mladenovićeva.

"Kada je moj otac otišao 1991, u Jugoslaviji još nije bilo rata. Moja majka je ostala u Srbiji, ali je uprkos svemu odlučila da prati ljubav. Tata je potpisao za Dankerk, a posle je imao ponudu iz Nemačke. Nacrtala sam mu crtež kojim sam objasnila da mi se sviđa u mojoj školi i tako smo ostali u Francuskoj. Posle, kada sam pokazala talenat u tenisu, ostali smo u Francuskoj zbog mene", ispričala je Kristina u jednom intervjuu 2017. godine.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arena Sport Nikola Karabatić oproštaj od Zagreba