Svi događaji
Od najnovijeg
20:55

Novakov najbolji poen!

Pogledajte kakvo je čudo izveo u samom finišu meča protiv Serundola!

20:50

KRAJ - 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3!

Najveći svih vremena je ponovo izveo magiju. Bio je povređen, zviždali su mu, pao je i sve nas zabrinuo, bio je na ivici poraza u četvrtom setu - sve to je prevazišao Novak Đoković.

20:46

BREJK - 5:3!

Novak Đoković će servirati za pobedu protiv Franciska Serundola! Auh, šta je sve preživeo danas...

MOHAMMED BADRA/EPA Novak Đoković

20:37

Idemo, idemo - 4:3!

siguran je Novak Đoković na svoj servis, ponovo ima prednost i ponovo će probati da napadne Serundola. Ukoliko bi u narednom gemu napravio brejk bio bi na korak od pobede. 

20:29

Uspeo - 3:2!

Ni pad nije pokolebao Novaka Đokovića, uspeo je da osvoji peti gem u petom setu. Nakon izgubljenog servisa kada je prethodni put on servirao, ovo je bilo vrlo važno za dalji tok okršaja.

Novak Đoković Fransisko Serundolo uživo prenos Eurosport
Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia 

20:21

Novak je pao!

Okliznuo se Novak na osnovnoj liniji, dok je trčao ka loptici, ali deluje da nema posledica po njegovo zdravlje. Na vreme je bacio reket kako bi izbegao udarac, a zatim se i pametno dočekao. Kratko je ostao na podlozi, zatim ustao i prošetao do klube kako bi obrisao ruke, a usput je imao nekoliko reči koje je posvetio organizatorima.

Podsećamo, Novak Đoković je još u prvom setu tražio da se teren dovede u bolje stanje, a kasnije je u razgovoru sa supervizorom istakao da je zbog lošeg terena povredio koleno.

20:17

Brejk - 2:1!

Nije se predao ni Serundolo! Kada je prednost konačno došla na Novakvou stranu, Argentinac se probudio, odmah odgovorio brejkom i doneo novu dozu dramatičnosti u meč.

20:10

BREJK - 2:0!

Imao je Novak tri uzastopne brejk lopte, ali do treće nismo ni stigli, iskoristio je drugu! Ogromna prednost za najboljeg svih vremena u petom setu, protiv Franciska Serundola.

undefined
MOHAMMED BADRA/EPA 

20:06

Dobro je počelo - 1:0!

Novak Đoković je servisom počeo peti set, a uspeo je i da reši u svoju korist taj deo meča. Veoma je važno što novak nije dopustio rivalu da ga ugrozi na početku odlučujućeg dela susreta.

19:59

TAKO JE BRE - 7:5!

Idemo dalje, nije kraj! Igraće se peti set na terenu Filip Šatrije, pošto je povređeni Novak Đoković osvojio četvrti set protiv argentisnkog tenisera Franciska Serundola. Ako ništa drugo, sada ima oogromnu psihološku prednost. Vratio se u igru sa ivice ponora!

YOAN VALAT/EPA Novak - Serundolo

19:50

Spasao se Novak - 6:5!

Imao je Francisko Serundolo brejk loptu u 11. gemu četvrtog seta, ali nije uspeo da je iskoristi. Ovaj deo meča pripao je Đokoviću koji je sada obezbedio najmanje taj-brejk. Naravno, pokušaće da ne dođe do njega već da brejkom osvoji set i zatim svojim servisima počne peti deo meča!

19:39

AAAAAAAA - 5:4!

Probudio se Novak Đoković i glasno uzviknuo nakon dva uzastopna gema, a probudila se i publika u Parizu! Čitav glavni grad Francuske sada navija za najboljeg tenisera svih vremena, a njihova energija mogla bi da mu pomogne - kao što je to bio slučaj protiv Lorenca Musetija u prethodnoj rundi.

19:35

BREJK - 4:4!

E, zato je najbolji teniser svih vremena! Kad drugi čekaju kraj i poraz, Novak Đoković pravi brejk koji ga vraća u igru. Ponovo će srpski teniser servirati za prednost u četvrtom setu, ali nemojte zaboriti - još mnogo posla je ispred njega.

12274036.jpg
MOHAMMED BADRA/EPA 

19:30

Još traje borba - 3:4!

Osvaja gemove na svoj servis Serundolo, ali sada je i Đoković odgovorio na pravi način. Imaće priliku da u narednom gemu napadne servis Argnetinca i pokuša da se vrati u ovaj meč. Ukoliko ima snage za, sada će morati da je iskoristi!

19:22

Brejk - 2:3!

Dva uzastopna gema za Franciska Serundola, koji sada ima sve u svojim rukama. Potrebno mu je da osvoji još samo tri gema kako bi eliminisao najboljeg tensiera svih vremena, Novaka Đokovića. Istina, srpski teniser od početka drugog seta igra sa povredom, ali nije Argentinac kriv za to.

19:12

Vodi Novak - 2:1!

Samo još malo treba Novaku Đokoviću da bude u punoj snazi. Da su uslovi kao u prvom setu i da nema problema sa desnim kolenom, rezultat koji je na snazi sigurno ne bi bio validan. Ali, ne da se Novak ni ovako, vodi u četvrtom setu, bez brejka.

19:04

Sa nulom - 1:0!

Četvrti set je počeo dobro! Novak Đoković je osvojio gem na svoj servis bez izgubljenog poena, što je svakako dobar znak za armiju navijača koji u ovom trenutku brinu o kolenu najboljeg svih vremena. Novak je i pred početak četvrtog seta pričao sa lekarima:

MONDO/Nemanja Stanojčić Novak Đoković

18:56

KRAJ - 3:6!

Gotov je i treći set... Francisko Serundolo je osvojio i treći set, pa ga sada samo jedan deli od plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa. Mnogo više od toga brine nas situacija sa Novakom Đokovićem koji se od početka drugog seta bori sa strašnim bolovima u desnom kolenu.

18:50

Gem od prednosti - 2:5!

Gemovi u kojima servira Francisko Serundolo završavaju se bez ikakvih problema. Argentinac je siguran i redovno se izvlači iz neugodnih situacija, čak i onih minimalnih.

18:47

Opet čučanj - 2:4!

Nakon osvojenog gema na svoj servis Novak Đoković je čučnuo, sigurno zbog problema sa kolenom koji ga prate već dosta dugo. Iako nije trebalo da bude pauze između gemova, Novak je otišao do svoje klupe, da bi sebi kupio nekoliko sekundi odmora više.

18:40

Brani se Serundolo - 1:4!

Iako je bio u teškoj poziciji na 30:30, Argentinac je uspeo da osvoji naredna dva poena, a ujedno i peti gem trećeg seta. Ima ogromnu prednost, a kada na to dodamo povredu koja već gotovo dva seta muči Novaka Đokovića, jasno je koliko je situacija teška.

12273712.jpg
YOAN VALAT/EPA 

18:37

Prekid serije - 1:3!

Nakon čak pet izgubljenih gemova u nizu, Novak Đoković je uspeo da prekine seriju. Da li bi ovaj gem mogao da bude prekretnica u meču?

18:25

Teška situacija... - 0:3!

Sva tri gema u trećem setu osvojio je Francisko Serundolo.

18:22

Brejk - 0:2!

Nastavljaju se muke Novaka Đokovića. Četiri gema u nizu osvojio je Francisko Serundolo pa nakon osvajanja drugog seta sada ima i osetnu prednost u trećem.

12273722.jpg
MOHAMMED BADRA/EPA 

18:15

Vodi Serundolo - 0:1!

Bolje se kreće Novak Đoković, ali to u ovom trenutku nije bilo dovoljno da napravi brejk. Nakon osvojenog po jednog seta u dosadašnjem toku meča, Serundolo stiže do prvog gema u trećem delu meča.

18:06

KRAJ - 5:7!

Novak Đoković je izgubio drugi set. Gledaćemo još jedan maraton u Parizu, ukoliko Novakovo koleno bude moglo da izdrži sve napore.

18:01

Novak u zaostatku - 5:6!

Drugi put u nizu će Novak Đoković morati da servira za ostanak u setu. tokom prvih 11 gemova drugog seta nismo videli brejk, a ukoliko Đoković osvoji naredni gem igraće se taj-brejk.

17:54

Bez brejka - 4:5!

Čini se da je sve bolja situacija sa kolenom Novaka Đokovića. Nekoliko puta je bio u situaciji da istrči na mrežu ili da odigra dužu razmenu tokom poena i u tim trenucima bio je konkurentan Serundolu. I dalje nije maksimalno spreman za meč, ali situacija se popravlja - to je veoma važno jer sada servira za ostanak u setu!

Novak.jpg
Twitter/@racketville 

17:43

Rasprava!

"Ti si supervizor. Ti treba da vodiš računa o igračima. Povredio sam koleno dok sam klizao. Što je to tako teško uraditi?", rekao je Novak Đoković u pauzi između sedmog i osmog gema. Đoković je razlog za povredu našao u lošem terenu, koji nije dovoljno nakvašen. On je ranije u toku meča zahtevao da se to sredi, ali je osoblje zaključilo da je podloga u dobrom stanju i da ne treba ništa da se radi.

17:41

Drži se Novak nekako - 3:4!

Neverovatno kakav je borac Novak Đoković! Iako se muči sa kolenom zbog kojeg je dva puta pozivao lekara, srpski teniser ne odustaje. Uspeo je da sačuva svoj servis gem, zatim je i Francisko Serundolo osvojio gem na svoj servis. Bez brejka i dalje, a bližimo se kraju drugog seta.

17:30

Boli!

Pogledajte trenutak u kojem Novak Đoković dobija lekarsku pomoć tokom meča u Parizu!

YOAN VALAT/EPA Tokom meča protiv Serundola.

17:25

Novi tajm-aut!

Ponovo Novak Đoković radi sa lekarom koji mu je ovog puta naneo kremu na bolno mesto. Samo još jednom u toku meča će moći da zatraži medicinski tajm-aut zbog ovog problema.

WhatsApp Image 2024-06-03 at 17.06.32.jpg
MONDO/Nemanja Stanojčić 

17:24

Bez truda - 2:3!

Novak Đoković nije ni pokušao da se uključi u gem tokom kojeg je servirao Francisko Serundolo. Očigledno su bolovi prejaki da bi najblji svih vremena pokušavao da napravi brejk u ovim trenucima.

17:21

Gem - 2:2!

Iako oseća bolove zbog kojih je tražio pomoć lekara, iako je Serundolo ima priliku da ga ozbiljnije ugrozi, Novak Đoković osvaja četvrti gem u drugom setu. Samo da sve bude u redu sa kolenom...

17:12

Bolovi i lekovi!

Novaku je ukazana medicinska pomoć zbog problema sa kolenom i on će nastaviti meč protiv Franciska Serundola. Na kraju ove pauze popio je tablete protiv bolova, a kada one počnu da deluju trebalo bi da igra bez problema. Nadamo se da će sve biti u redu sa najboljim teniserom u istoriji.

MONDO/Nemanja Stanojčić Novak, povreda, koleno

17:05

Novak ima problem - 1:2!

Gem je osvojio Francisko Serundolo, ali to nije problem! Pred poslednji poen Novak Đoković je osetio bol u desnom kolenu, pokušao da prošeta, čučne i promeni položaj noge, a zatim i je i na klupi nakon gema pokazao da nije sve u najboljem redu. Đoković se drži za taj deo tela i odmah je zatražio lekarsku pomoć!

17:02

Svakom svoje - 1:1!

Na početku drugog seta servirao je Francisko Serundolo i taj gem pripao je njemu, ali je Novak Đoković uzvratio odmah u narednom. Nema brejka na početku drugog seta.

16:50

KRAJ - 6:1!

Fantastičan set Novaka Đokovića! Videli smo i set lopte za Novaka i brejk lopte za Franciska, ali je na kraju Đoković iskoristio četvrtu priliku da osvoji set i za korak se približi četvrtfinalu.

Bilo je ovo veoma dominantno izdanje najboljeg tenisera svih vremena, koji danas ne prepušta ništa slučaju, za razliku od onog meča protiv Musetija.

Novak Đoković (7).jpg
CAROLINE BLUMBERG/EPA 

16:39

BREJK - 5:1!

Užasan potez Franciska Serundola na kraju šestog gema, kada je pokušao da odigra kratku lopticu i šokira Novaka Đokovića. Realizacija je bila veoma loša, najbolji ikada je to stigao i zatim napravio brejk. Sada će Novak servirati za set.

16:36

Potvrda - 4:1!

Veoma je važno da se nakon brejka osvoji gem na svoj servis, a Novak Đoković je to uspeo bez većih problema. 

16:30

BREJK - 3:1!

Prva šansa za brejk i odmah je oduzet servis Franciska Serundola! Iako je delovalo da ima kontrolu u četvrtom gemu meča, Argentinac je izgubio svoj servis. Velika prednost za Novaka Đokovića.

undefined
CAROLINE BLUMBERG/EPA 

16:25

Izvukao se - 2:1!

Dve uzastopne brejk lopte imao je Francisko Serundolo, ali nije uspeo da napravi brejk u trećem gemu. Đoković je pronašao servis, podigao nivo igre i sačuvao svoj gem.

16:18

Ministar zaigranje do kasno!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković sreo se na hodniku sa teniserkom Ons Žaber, a tom prilikom su razmenili nekoliko reči.

"Ministarka sreće", rekao je Novak, a Ons je odgovorila sa "Ministar za igranje kasnih mečeva", aludirajući na detalj iz prethodnog kola. Tada će Đoković tek rano ujutru, tri sata posle ponoći, završio meč protiv Lorenca Musetija.

16:14

Rutinski - 1:0!

Odlično je Novak Đoković počeo meč, osvajanjem svih poena u prvom gemu. Videli smo raznolikost u igri srpskog tenisera, odmah je počeo da kombinuje udarce, pa i da izvlači rivala na mrežu.

16:10

Počinjemo!

Prvi će servirati Novak Đoković!

15:55

Prvi meč!

Novak Đoković i Francisko Serundolo nikada ranije nisu odigrali meč! I zbog toga će danas biti zanimljivo u Parizu, da vidimo da li Argentinac ima neko oružje koje može da namuči najboljeg svih vremena.

15:45

I Arina pomenula Novaka!

Nakon što je američka teniserka Koko Gof deo svoje konferencije posvetila Novaku Đokoviću, isto se desilo i sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom! Tema je bio meč prethodnog kola, kada je Novak Đoković tek u 03:07 završio susret sa Lorencom Musetijem!

"Završila sam oko dva ujutru na jednom turniru nedavno. Teško je kada se završi tako kasno. Raspored je... Koju reč da iskoristim? S*eban. Onda morate da napravite novi raspored za sebe. Meni je bilo okej tada, volela bih da sam završila ranije, išla na večeru, da ne idem u krevet tako kasno. Kada se meni desilo, išla sam oko četiri u krevet i spavala do podne. Bilo mi je okej jer smo imali slobodan dan, pa da se spremim. Ako me pitate šta bih više volela, više bih volela u podne nego u ponoć", rekla je Arina.

15:30

Ko je protivnik?

Najbolji teniser svih vremena igraće protiv Franciska Serundola, a on verovatno nije poznat široj publici. Reč je o Argentincu, trenutno 27. igraču planete. Najbolji plasman mu je 19. mesto, ali nije uspevao da stigne do velikih trofeja u karijeri - ima titule u Baštadu i Istbornu, na turnirima iz 250 serije.

Najbolji rezultat na grend slem turnirima mu je četvrto kolo Rolan Garosa prošle godine, a kroz karijeru je nekoliko puta uspevao da pobedi Top10 igrače. Čak tri puta Kaspera Ruda, a pored njega još i Janika Sinera, Sašu Zvereva, Andreja Rubljova... Većinu tih pobeda ostvario je na šljaci, koja mu je omiljena podloga.

15:15

Novak Đoković i Kasper Rud!

Dok se pripremao za meč protiv Franciska Serundola i vrteo pedale u jednog od teretana na Rolan Garosu, Novak Đoković je iskoristio priliku da popriča sa Kasperom Rudom. Njihov razgovor zabeležile su i kamere, a zanimljivo je da bi upravo mladi Norvežanin mogao da bude protivnik najboljem svih vremena, ukoliko se obojica plasiraju u narednu rundu.

15:05

Žene završile brzo!

Za razliku od prethodnog meča Novaka Đokovića kada se program odužio, a zatim organizator u rasproed ubacio i nastavak meča Grigor Dimitrov - Zizu Bergs, sada nije bilo nikakvih problema. Devojke su počele rano i očistile teren davno pre nego što je zakazan Novakov meč.

Elena Ribakina je za 69 minuta igre savladala Elenu Svitolinu (6:4, 6:3), a zatim je Arina Sabalenka bila još ubedljivija protiv Eme Navaro (6:2, 6:3), takođe za 69 minuta igre! Na terenu Filip Šatrije danas će se igrati još i meč Aleksander Zverev - Holger Rune, ali u večernjoj sesiji. Tek posle 20:15 ili nakon Novakovog meča, ako se on oduži.

14:50

Policija na treningu!

Dok je Novak Đoković odrađivao poslednje pripreme, na tribinama su se našli policajci sa psima! Policijski pas, obučen za takve potrage, njuhom je pretraživao torbe koje su se nalazile u jednoj od loža blizu terena!

14:40

Tu je!

Pogledajte trenutak kada je Novak Đoković stigao u kompleks:

14:25

Novak se već zagreva!

Pogledajte lakši trening Novaka Đokovića pred meč protiv Argentinca.

MONDO/Nemanja Stanojčić Novak Ðoković trening pred meč sa Serundolom

14:20

Dobar dan!

Najbolji tensier svih vremena danas neće igrati večernji termin u Parizu - meč Novaka Đokovića i argentinskog tenisera Fransiska Serundola zakazan je kao treći na terenu "Filip Šatrije", što znači da ćemo ih pratiti od 16 časova!