Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) počeo je da trenira nakon operacije koju je obavio u Parizu! Samo nekoliko dana pauze imao je srpski teniser, a već je u trenažnom procesu, pošto ga čekaju veoma važni turniri tokom leta - možda će biti spreman za Vimbldon i sigurno će želeti da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

Baš u glavnom gradu Francuske Novak Đoković je povredio meniskus, tokom meča protiv Franciska Serundola iz Argentine. Igrao je pod jakim bolovima, popio je punu šaku tableta i uspeo da pobedi, ali... Magnetna rezonanca pokazala je loše rezultate, sa teškom povredom kolena nije mogao da nastavi turnir, a kako bi se što pre vratio na teren odmah je zakazao operaciju. intervencija je izvršena dan kasnije, a lekari su bili zadovoljni kako je prošao proces.

Sada predstoji povratak u formu najboljeg svih vremena. Trenutno treći teniser planete pokazao je svojim pratiocima na društvenim mrežama da se već sprema za predstojeće turnire, a očigledno je izazove ispred sebe shvatio ozbiljno. Pogledajte novakov trening, samo nekoliko dana nakon operacije:

Instagram/djokernole Novak Djoković

Podsećamo, Vimbldon ove godine počinje 1. jula, ali je veliko pitanje da li će Novak Đoković rizikovati svoje zdravlje učešćem na turniru u južnom delu Londona. Mnogo je verovatnije da ga nakon sezone na travi vidimo na nekom manjem turniru na šljaci, gde će probati da uhvati formu i dodatno se spremi za Pariz.

Teniski turnir na Olimpijskim igrama ove godine igra se na Rolan Garosu, pa će Đoković pokušati da osvoji zlatnu medalju na mestu na kojem se nedavno povredio, u pohodu na 25. grend slem. Ta povreda mu je napravila mnogo problema, ali bi zlatna medalja sa Olimpijskih igara verovatno bila dovoljno dobra uteha za najboljeg tenisera svih vremena. Praktično je ona jedini veliki trofej koji nije osvojio za skoro dve decenije profesionalne karijere.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Novak Đoković  X/edgeaiofficial